Kolay Simit Tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


  • 8 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
Hazırlanışı,

  1. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekletip yumuşamalarını sağlayın.
  2. Halka şeklini vermek için önce su bardağının ağzıyla bir yuvarlak çıkarın.
  3. İkinci adım için çay bardağının ağzıyla kesip halka elde edin.
  4. Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrar edin.
  5. Halkaları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  6. Üzerlerine yumurta akı sürün.
  7. Baharatları kâse içinde karıştırıp simitlerin üzerine serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
kolay-simit-tarifimilfoy2.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst