Komşuluk...

sementha

Daimi Üye
Tepki
3.398

Cebrail, komşu için öyle şeyler söylediki, komşuyu komşuya varis olunacak sandım. Hadis-i Şerif
Evden önce komşu, yoldan önce yol arkadaşı, yolculuktan önce yol azığı. Hadis-i Şerif
Hayatta komşunun haber almasından korkacağın hiçbir şeyi yapma. Epikuros
İyilikleri gizleyip, kötülükleri teşhir eden kötü komşudan Allah'a sığınırım. Hadis- i Şerif
Kendi seviyende olanı komşu edin. Nasır-ı Hüsrev
Komşunu sev ama, aradaki duvarı kaldırma. George Herbert
Yüce Tanrı görür, örter; komşu görmez, haykırır. Şeyh Sadi

munise

Daimi Üye
Tepki
365
ne kadar güzel sözler gerçekten komşuluk çok önemli inanın en zor durumlarda aileden önce komşularımız geliyor yanımıza allah herkese iyi insanlarla komşuluk yaptırsın.

Tepki
8.216
evet komsuluk çok önemlı ne demişler ev alma komsu al dıye komşuluksuz bır yerde oturmak gerçekten çok huzursuz ve sıkıcı oluyor 1 veya 2 tane olsun adam adam gibi iyi komsularınız olsun

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
Komşuluk kavramı günden güne yok olmaya yüz tuttu.Artık ne eski insanlarımız eski insancıl duygular içinde yaklaşıyor ,karşılıklı çıkar olmuş herşey.
Şu an oturduğum evim site hem çalışmamdan dolayı hemde oturduğum yerdeki komşularım maalesefki iyi niyeti kötüye kullandıklarından dolayı kendi halimde evime girip çıkıyorum.
Bir gece yarısı piknikten dönüyoruz ve kapı duvar oldu resmen,kapının kilidini bir türlü açamadık :(saat gece yarısı ve kucağımda bir bebek merdivende oturup kaldım,hiç bir insan çıkıpta ya sen bu saatte ne yapıyorsun neden kapının önünde oturuyorsun demediler.Komşuluk böylemi olur arkadaşlar..-hmm
Hep diyoruz ya eskiden daha güzeldi herşey,evet eskinin güzelliği herşeyi ile güzeldi..

Tepki
8.216
Komşuluk kavramı günden güne yok olmaya yüz tuttu.Artık ne eski insanlarımız eski insancıl duygular içinde yaklaşıyor ,karşılıklı çıkar olmuş herşey.
Şu an oturduğum evim site hem çalışmamdan dolayı hemde oturduğum yerdeki komşularım maalesefki iyi niyeti kötüye kullandıklarından dolayı kendi halimde evime girip çıkıyorum.
Bir gece yarısı piknikten dönüyoruz ve kapı duvar oldu resmen,kapının kilidini bir türlü açamadık :(saat gece yarısı ve kucağımda bir bebek merdivende oturup kaldım,hiç bir insan çıkıpta ya sen bu saatte ne yapıyorsun neden kapının önünde oturuyorsun demediler.Komşuluk böylemi olur arkadaşlar..-hmm
Hep diyoruz ya eskiden daha güzeldi herşey,evet eskinin güzelliği herşeyi ile güzeldi..

haklısın canım bızım apartmanda 60 daire var ınan 60 ındann 2 tanesı çok ıyı arkadaslarım çunku çesit insan var kımısı dedıkodu desen gırla kımısı çıkar amaçlı bazısını hiç tanımıyorum bile halbukı herkes uyumlu olsa... eskıden çok guzelmiş insanların bırbırlerıne guvenlerı varmış............

OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Tepki
3.398
Bir gece yarısı piknikten dönüyoruz ve kapı duvar oldu resmen,kapının kilidini bir türlü açamadık saat gece yarısı ve kucağımda bir bebek merdivende oturup kaldım,hiç bir insan çıkıpta ya sen bu saatte ne yapıyorsun neden kapının önünde oturuyorsun demediler.Komşuluk böylemi olur arkadaşlar..
maalesef insanımız son senelerde dahada duyarsızlaştı..çağa ayak uydurmak veya hayat şartları gibi şeyler mazeret edilmekte ve komşuluk yavaş yavaş ölmekte..tabi bu heryerde aynı değil bazı kesimler hala o eski komşulukları yaşamaktalar...büyük kentlerde bu kopma gözükmekte...bence değerlerimizi yitirmekteyiz yavaş yavaş,,,,aslında dur demekte bizim elimizde........

Tepki
8.216
sitede dostluk olmuyor canım ufak yerler daha sıcak oluyor gerçektende bizimde site anlattığım gibi 60 dairede bın yığın ınsan var ama kım necı bellı değil buraya tasındığımdada bır kere kımse hoşgeldıne gelmedı kalmamış maalesef 2 komsum var sadece 60 daireden:D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar