Köpüklü ayran yapmanın sırrı..

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Bolca çırpmak ve yoğurdun da doğal ve yağlı olması. Bir kavanoza yogurt, su, suyun yarısı kadar süt ve yarısı kadar soda koyarak çırpıp köpüklü bir ayran yapabilirsiniz. Bazıları ayranı ekşi sever. Böyle sevenler için süt koymamak daha iyidir. Biraz buz ve tuz atıp 3 dakika durmadan karıstırın. Servis ederken üzerine nane eklerseniz mis gibi olur. Üzerine kuru nane serpip öyle de servis yapabilirsiniz.
naneli-ayran-nasil-yapilir.jpg

 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Benimde yazın hiçeksik olmaz çok severim ayranı::sirin:
 

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
40
Konum
kayseri
ben ayransız yemek yiyemem okadar seviyorum.bende 1 kere su yerine gazoz koymuştum iğrenç olmuştu ayran ama aynen böyle kabarmıştı:hihi::hihi:
 

yesilgosluMELEK

Aktif Üye
Katılım
3 Temmuz 2010
Mesajlar
284
Tepki
237
Puan
43
Konum
istanbul
OVALI konya mutfağı var geçenlerde ordaydık mükemmel bi ayranı var öldüm bittim öyle ayran içmedim hayatımda etrafınızda varsa konya ovalı mutfağına gidin derim bize yakın var :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst