Krem Karamel

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
kremkaramel.jpg


Krem Karamel

• 1 su bardağı toz şeker
• 4 yumurta
• 1 paket vanilya
• 500 ml ılık süt

Yapılışı

1. Yarım su bardağı şekeri tavaya alıp kısık ateşte arada karıştırarak eritin.
2. Karamel haline gelince ateşten alarak kaselere paylaştırın.
3. Yumurtaları, kalan şekeri ve vanilyayı bir kasede mikserle çırpın.
4. Ilık sütü azar azar karışıma ekleyip, çok köpürtmeden çırpmaya devam edin.
5. Tabanlarına karamel döktüğünüz kaselere karışımı paylaştırın.
6. Kaseleri fırın tepsisine yerleştirin ve tepsinin yarısına kadar su doldurun.
7. 180 C’ye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
8. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve oda ısısına geldiğinde buzdolabına alın.
9. En az 3 saat bekledikten sonra kaseleri tabaklara ters çevirerek servis edin.

Notlar:
•Krem karameli kaseden kolayca çıkarabilmek için, içi su dolu bir kabın içinde 1-2 dakika bekletiniz.

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst