Krem Şantili Elmalı Kek

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
bu tarif hem kısa sürede yapılabiliyor hem de çok lezzetli oluyor. keki yaptıktan sonra iki kesmek biraz zahmetli olduğu için ben diğerlerini kesmeden sadece üzerine krem şanti sürerek servis yaptım.

1. Kek Malzemeleri:
* 5 yumurta
* 2 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı ceviz, irice dövülmüş
* 2 su bardağı kırmızı elma, küp küp doğranmış (yaklaşık 1,5 adet büyük elma)
* 2 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1 paket kabartma tozu
2. Krem Şanti Malzemeleri:
* 1 paket toz krem şanti
* 2 çay bardağı soğuk süt

Üzerlerine isterseniz: dövülmüş antep fıstığı

Kekin hazırlanması:
1. Yumurtayı ve şekeri derin bir kaba alın ve mikserin en yüksek hız ayarında şeker eriyene kadar çırpın. (yaklaşık 2 dakika)
2. Dövülmüş cevizi, doğranmış elmayı, unu, kakaoyu ve tarçını ekleyip mikserle en yavaştan en hızlı ayarına doğru giderek karıştırın. Tüm malzemelerin özleşmesini sağlayın.
3. Kabartma tozunu ekleyip yavaş ayarda birkaç kez daha karıştırın.
4. Fırını kek ayarında 175C'ye getirin.
5. Büyük boy kare borcamın tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvı yağ ile yağlayın.
6. Keki borcama döküp fırının içinde orta bölmeye getirdiğiniz telin üzerine yerleştirin.
7. 30-35 dakika kek pişene kadar pişirin.

Krem Şantinin Hazırlanması:
1. Sütü dar ve geniş bir kaba dökün. Üzerine krem şantiyi boşaltıp mikserin bir sapı ile koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.
2. Kekiniz pişip tamamen soğuyana kadar krem şantiyi buzdolabında bekletin.

Kek tamamen soğuduktan sonra 16 parçaya bölün. her bir dilimi ikiye bölüp aralarına ve üzerlerine krem şanti sürün. Antep fıstığı ile süsleyin.

16 dilim krem şantili elmalı kek
4360.jpg
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Sağol canım, tarif alıntı değil sanırım. Altına alıntı yazarsan iyi olur:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst