Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MALZEMELER
1 Paket pastavilla penne makarna
1 Küçük paket krema (200 gr.)
400 Gr. Mantar
400 Gr. Biftek
Tuz,karabiber,kimyon
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Öncelikle şeritler halinde kestiğiniz eti tuz ,karabiber ve kimyonla ovun. (Özellikle baharat miktarı vermiyorum çünkü bu tamamen kişiye özel bana göre) Daha sonra teflon tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağında güzelce kızartın.
Kızarmış etleri bir kenara alıp aynı tavada, yıkayıp, limonlayıp, 4 parçaya böldüğünüz mantarları yüksek ateşte kızarana kadar pişirin
Mantar ile ilgili;
1. Mantarı nekadar çok suda yıkar veya bekletirseniz o kadar fazla su salar ve lezzeti gider
2. Yıkadıktan sonra birkaç damla limon sıkarsanız mantarlarınız kararmaz.
3. Mantarı yüksek ateşte pişirerek mümkün olduğu kadar az su salmamasını sağlayın.
Mantarlar kızarınca etleri ilave edip 1 - 2 kez karıştırın. Kremayı ekleyin ve krema kaynamaya başlayınca haşlanmış makarnanızı ilave edin. Tüm malzemeyi 3 - 5 dk. kadar daha pişirip servis tabağına alın.
alıntıdır