Kremali Balkabagi Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler:
½ kg balkabağı
1 adet soğan
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 litre su
1 paket krema (200 ml)
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
½ limon suyu
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
*Soğanlar yemeklik doğranıp, zeytinyağ ile birlikte tencereye konulur ve
pembeleşinceye kadar kavurulur.
*Soyulmuş, yıkanmış ve doğranmış kabaklar tencereye konulur ve üzerine
1 litre su ekleyerek kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
(Ben düdüklü tencere kullandım 15 dakika yeterli oldu)
*Kabaklar yumuşadıktan sonra blender ile çekilir.
*İçine 1 paket krema eklenir.
*Ayrı bir kabın içinde yumurta sarısı,limon suyu ve un biraz su ilavesi ile
çırpılıp bu karışım çorbaya karıştırılarak yavaş yavaş eklenir.
*Tuz ve karabiber ilave edilir.
*Çorba kaynamaya başladıktan sonra altı kapatılır.

Afiyet olsun…

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst