Kremalı Çikolata Kaseleri

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
krema_sutlu_tatlilar.jpg

MALZEMELER
200 gr bitter çikolata
2 su bardağı süt
2.5-3 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI
Çikolatayi küçük parçalara bölerek kaseye alın. Içi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve eriyinceye kadar bekleyin. Minik çikolata kağıtlarının içine fırça yardımıyla çikolatayı sürün. Buzdolabında 5 dakika bekletip çıkardıktan sonra özellikle kenarlarına bir kat daha çikolata sürün. Tekrar buzdolabına alarak donmalarını bekleyin. Krema için, yumurta, vanilya ve tozşekeri tencerede çırpın. Unu ekleyin. Sürekli karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra ocağın altını söndürün. Sık aralıklarla karıştırarak soğutun. Soğuyan kremayı sıkma torbasına doldurup çikolata kaselerinin içine şekilli olarak sıkın. Çikolatadan yapılmış sekillerle süsleyip servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst