E
esmanur
Misafir
MALZEMELER
3 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı irmik
1 paket vanılya
2 paket kabartma tozu
Hindistan cevizi
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
KREMASI
1 litre süt
3 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
YAPILIŞI
Önce 3 su bardağı şeker bir tencerede kremalize edilir üzerine 4 su bardağı su eklenerek 15 dakika kaynatılır
3 yumurta ve 4 kahve fincanı şeker mikserle 5 dakika çırpılır 1 kahve fincanı sıvıyağ ve 3 kahve fincanı yoğurt eklenerek 1-2 dakika daha çırpılır un,irmik,vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek kaşıkla karıştırılır, yağlanmış tepsiye dökülerek 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişer. Sıcakken ılınmış şerbet üzerine dökülür ve üzerine bir tepsi kapatılır
Kremasını hazırlamak için 1 litre sütün içine 5 kaşık şeker,3 kaşık un ilave edilerek karıştırarak pişirilir muhallebi kıvamına gelince ateşten alınır içine vanilyası katılır ve soğutulur soğuyunca içerisine 1 paket toz krem şanti katılır mikserle çırpılır ve tatlının üzerine dökülür 5-6 saat soğuması beklenir Hindistan cevizi serperek servis yapılır afiyet olsun.
NOT:bu tarifi nerden not ettiğimi hatırlamıyorum tarifi veren arkadaşa teşekkürler çok güzel bir lezzet tavsiye ediyorum. ben bu tarifin alt tabanını irmikli tatlı olarak değil incirli kek olarak yapıyordum bu şekildede çok güzel ramazan geliyor tam ramazan ayına göre değişik bir tatlı olarak misafirlerimize ,sevdiklerimize ikram edebiliriz.
3 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı irmik
1 paket vanılya
2 paket kabartma tozu
Hindistan cevizi
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
KREMASI
1 litre süt
3 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
YAPILIŞI
Önce 3 su bardağı şeker bir tencerede kremalize edilir üzerine 4 su bardağı su eklenerek 15 dakika kaynatılır
3 yumurta ve 4 kahve fincanı şeker mikserle 5 dakika çırpılır 1 kahve fincanı sıvıyağ ve 3 kahve fincanı yoğurt eklenerek 1-2 dakika daha çırpılır un,irmik,vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek kaşıkla karıştırılır, yağlanmış tepsiye dökülerek 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişer. Sıcakken ılınmış şerbet üzerine dökülür ve üzerine bir tepsi kapatılır
Kremasını hazırlamak için 1 litre sütün içine 5 kaşık şeker,3 kaşık un ilave edilerek karıştırarak pişirilir muhallebi kıvamına gelince ateşten alınır içine vanilyası katılır ve soğutulur soğuyunca içerisine 1 paket toz krem şanti katılır mikserle çırpılır ve tatlının üzerine dökülür 5-6 saat soğuması beklenir Hindistan cevizi serperek servis yapılır afiyet olsun.
NOT:bu tarifi nerden not ettiğimi hatırlamıyorum tarifi veren arkadaşa teşekkürler çok güzel bir lezzet tavsiye ediyorum. ben bu tarifin alt tabanını irmikli tatlı olarak değil incirli kek olarak yapıyordum bu şekildede çok güzel ramazan geliyor tam ramazan ayına göre değişik bir tatlı olarak misafirlerimize ,sevdiklerimize ikram edebiliriz.