Kremalı Puf Kurabiye Tarifi

N

nuran34

Misafir
:findikim:
Arkadaşlar bu tarifimiz biraz uzun olacak ama yapması çok kolay bir tariftir. Aşamalı bir yapım şekli olduğu için 3 aşamada sizlere bu kurabiye tarifini vereceğim. Birde yeri gelmişken söylemek istiyorum bazı tarif sitelerinde malzemeler kısmına baktım 156 gram margarin gibi ibareler kullanılmış arkadaşlar lütfen biraz dikkat edelim hanımlarımız bu tarifleri mutfakta uygulayacaklar kimya laboratuvarında değil…

1. Aşamanın malzemeleri

Arkadaşlar ilk aşamada kurabiyemiz için gerekli olan malzemeleri veriyorum

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

1. Aşamanın Tarifi

Bütün malzemeleri derin bir kap içerisinde güzelce karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde yassı toplar yapıp, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika boyunca pişirin. Arkadaşlar süresi önemsiz sanmayın ben yaparken 25 dakika oldu ve biraz rengi karardı sakın siz aşağıdaki resimde olduğu gibi çok kararmasını beklemeyin.

2. Aşama Malzemeleri

Arkadaşlar bu aşamada kurabiyelerimiz fırında pişerken bizde bir kenardan kremayın yapalım.

1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 bardak taze süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya

2. Aşama Tarifi

Bütün malzemeleri güzelce pişirin ve biraz mikserle çırpın aşağıdaki görüntüyü elde edin..

Arkadaşlar artık kurabiyemiz pişti, kremamızda hazır. O zaman işe başlayalım elimize iki kurabiye alıyoruz ve arasına krema sürerek kapatıyoruz. Daha sonra süte batırıp hindistan cevizinede batırıyoruz ve aşağıdaki şekli elde ediyoruz.

Saygı değer takipçilerim eğer bu şekil çok büyük oldu derseniz iki kurabiye birleştirmek yerine sadece bir kurabiye alıp onu süte ve hindistan cevizine batırabilirsiz…

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar