incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
6 yumurta
½ su bardağı şeker
1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
Krema için :
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
½ paket margarin
1 Limonun kabuğu
Krema yapılışı:
Yumurta, seker ve unu bir kapta karıştırın.
Yavaş yavaş süt ekleyip karıştırarak ağır ateşte pişirin.
Kaynayıp koyulaşıp yağ ve vanilya katın, ateşten alın ve yine karıştırarak soğutun.
Yapılış:
Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın ve unlayın.
Bir tencerede yumurtalar ile sekeri çırparak koyulaştırın.
Un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyunu ekleyip karıştırın.
Bu karışımı tepsiye yayın.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 15 dakika kadar kurutmadan pişirin.
Pandispanyayı soğutmadan, kağıdı ile uzun kenar boyunca sarın ve tekrar açın.
Üstüne kremasını sürüp tekrar rulo şeklinde sarın.
Üzerine vanilyalı pudra şekerini eleyerek serpin.
Onunda üzerini ince ince şerit şeklinde kesilmiş limon kabuğu ile süsleyin.
Soğuduktan sonra servise sunun.
ALINTI
6 yumurta
½ su bardağı şeker
1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
Krema için :
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
½ paket margarin
1 Limonun kabuğu
Krema yapılışı:
Yumurta, seker ve unu bir kapta karıştırın.
Yavaş yavaş süt ekleyip karıştırarak ağır ateşte pişirin.
Kaynayıp koyulaşıp yağ ve vanilya katın, ateşten alın ve yine karıştırarak soğutun.
Yapılış:
Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın ve unlayın.
Bir tencerede yumurtalar ile sekeri çırparak koyulaştırın.
Un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyunu ekleyip karıştırın.
Bu karışımı tepsiye yayın.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 15 dakika kadar kurutmadan pişirin.
Pandispanyayı soğutmadan, kağıdı ile uzun kenar boyunca sarın ve tekrar açın.
Üstüne kremasını sürüp tekrar rulo şeklinde sarın.
Üzerine vanilyalı pudra şekerini eleyerek serpin.
Onunda üzerini ince ince şerit şeklinde kesilmiş limon kabuğu ile süsleyin.
Soğuduktan sonra servise sunun.
ALINTI