Kremalı tereyağlı turplar
4 kırmızı turp
3 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı
Yarım çay bardağı kıyılmış frenk soğanı
2 yemek kaşığı krem peynir
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Tuz
Bir kapta krem peynir, tereyağı, tuz, ince kıyılmış frenk soğanı ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle iyice karıştırın.
Turpları kalın dilimleyin. Aralarına karışımdan sürerek dilimleri üst üste dizin. En üste tekrar karışımdan sürüp, ince kıyılmış frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.
Turpgiller familyasından, yaprakları karşılıklı, çiçekleri beyaz, sarı veya mor ve salkım durumundadır. Meyvesi acımsı ve lezzetlidir. Beyaz, kırmızı, kara, yaban ve bayır turpu gibi çeşitleri vardır.
Alıntıdır...