incitanemtuana
Daimi Üye
KREM ŞANTİLİ KEK
Malzemeler:
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı rom (ben eklemedim)
Yapılışı:
1. Öncelikle toz krem şantiyle soğuk sütü mikserle 2-3 dk çırpın. Orta boy dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayarak ya da yağlı kağıt sererek hazırlayın.
2. Oda ısısındaki yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde en az 7-8 dk çırparak kabartın.
3. Çırpmaya devam ederek sırayla sıvıyağı, çırpılmış krem şantiyi, dövülmüş cevizi, arzu ederseniz romu (likör ya da kanyak da olabilir) ekleyin. En son un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edin, fazla çırpmadan karıştırın.
4. Hamuru tepsiye dökün, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat kadar (ya da kürdan testini geçinceye kadar) pişirin.
ALINTI
Malzemeler:
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı rom (ben eklemedim)
Yapılışı:
1. Öncelikle toz krem şantiyle soğuk sütü mikserle 2-3 dk çırpın. Orta boy dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayarak ya da yağlı kağıt sererek hazırlayın.
2. Oda ısısındaki yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde en az 7-8 dk çırparak kabartın.
3. Çırpmaya devam ederek sırayla sıvıyağı, çırpılmış krem şantiyi, dövülmüş cevizi, arzu ederseniz romu (likör ya da kanyak da olabilir) ekleyin. En son un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edin, fazla çırpmadan karıştırın.
4. Hamuru tepsiye dökün, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat kadar (ya da kürdan testini geçinceye kadar) pişirin.
ALINTI