Kremşantili Pastam, Fincan Kekim ve Makarna Salatam

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Hafta sonu hamaratlık damarlarım kabardı:D

Arkadaşlarıma misafirliğe giderken boş durmayıp sevgili İncitanem'in Krem şantili Bisküvili Pastasını yaptım. Hem pratik hem de leziz bir pasta. Ben sanırım artık bu pastayı Pratik Ağlayan Pasta diyeceğim; çünkü çikolatasını yine de eksik ölçekte hazırlamama rağmen akıp durdu:D:D

Bisküvili Krem Şantili Pasta

Malzemeler

1 Adet Krem şanti
1 Adet(200 gr.) Petibör Bisküvi
1 Kase dövülmüş ceviz(Fındık, antep fıstığı da olabilir.)
1 Adet Çikolata Sos

Yapılışı

Öncelikle krem şantimizi tarifine göre hazırlıyoruz. Biraz dinlenmesi için 10 dak. kadar buzluğa koyuyoruz. Buzluktan aldıktan sonra içine ceviz ve petibör bisküvilerimizi kırarak atıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra kabımıza koyuyoruz. Benim silikon kabım olmadığı için derin bir kaseye strech film yayıp, ardından tüm malzemeyi buraya döktüm. Tüm bu işlemlerden sonra pastamızı buzluğa koyuyoruz. Benim 1 gece buzlukta kaldı pastam.

Artık buzluktan aldığımız pastamızın üzeri için, 1 adet çikolata sosu 2 bardak süt ile hazırlıyoruz ve soğuduktan sonra üzerine döküyoruz.

NOT: Daha koyu bir kıvam elde etmek açısından bundan sonra 3,5 çay bardağı süt ile hazırlayacağım.

İşte meşhur pasta:D

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Sevgili Fındık Kurdumdan aldığım tarifi ben kendimize göre; yani 2 kişilik şekilde hazırladım:D

Malzemeler

Yarım bardak süt
1 yumurta
1 bardak şeker
1 adet vanilin ve kabartma tozu
Çeyrek bardak sıvı yağ
Göz kararı un
Kakao

Yapılışı

Yumurta ve şekeri ilk önce düşük, daha sonra yüksek devirde çırpalım. Daha sonra içine sırasıyla süt, yağ, un, vanilin, kabartma tozu ve kakaomuzu koyalım.

İçlerini yağladığımız nescafe fincanlarımızın içlerine yarısına gelecek şekilde dolduralım ve tenceremize koyalım. Tenceremizin içine fincanlarımızın yarısına kadar gelecek şekilde su dolduralım ve ocağa koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dk. daha kaynatalım. Ve pişen keklerimizi servisimize alalım.

NOT: Fincanlarımızı tencereye koyduktan sonra tencere kapağı ve tencere arasına havlu koyalım.

Ben üstü için kakaolu dolgu kreması yaptım ve üzerine hindistan cevizi serptim.

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Haftaiçi işte ıvır zıvır yememek için hep bu şekilde salatalar yaparım. İşte bu haftaki başlangıç salatam Makarna Salatası.

Malzemeler

Yarım paket makarna
2 Kaşık yoğurt
2 Kaşık mayonez
1 Adet havuç
1 kase bezelye, mısır, turşu

Yapılışı

1 tenceremize makarnamızı diğer tencereye de havuç ve bezelyelerimizi atıyoruz. Piştikten sonra makarnamızı kabımıza alıp, üzerine bezelyemizi, küp küp doğranmış havucumuzu, turşumuzu(doğranmış) ve mısırlarımızı koyuyoruz. Daha sonra yoğurt ve mayonezimizi de koyup azıcık da tuz ilave ederek salatamızın yapım aşamasını bitiriyoruz. :D:D

Afiyet olsun :buyrun:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
masallah benim hamarat arkadasima
döktürmüs yine
ellerine emegine saglik
hepside istah acici görünüyo canim benim
harikasin sen
her hafta bi menünü bekliyo olucam inanki
:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Teşekkür ederim hayatım:eek: İşte ben de kendi çapımda birşeyler yapmaya çalışıyorum. Sayenizde baya kilo alıcam ve aldıracağım ama :gul: Eşim şimdiden şikayet etmeye başladı:D:D

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.397
Marifetli arkadaşım benim..
Nasıl da güzel hazırlıklar yapılmış vay vay vayyyy dyorum:catalbicak:
Ellerin dert görmesin canım benim,ellerine sağlık:hhhhhh:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
hamarat arkadaşşıım benim döktürmşşsün yine şu meşhur fincan kekini de sayende öğğrenmişş oldum canıım benim en kıısa zamanda bende yapııp sizlerle paylaşşacağğıım ellerine emeğğine sağğlıık bitanemmmmm:eek::eek::eek::eek::eek:

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Arianm ellerine sağlık bitanme

hepsi birbirinden lezzetli gözüküyo:eek:

makarna salatasını bend eçok severim

hatta yarın için sayende menümüde buLmuş oldum:D

Teşekkür ederim hayatım.:hhhhhh: Senin de menünü görelim ama:D:D

Marifetli arkadaşım benim..
Nasıl da güzel hazırlıklar yapılmış vay vay vayyyy dyorum:catalbicak:
Ellerin dert görmesin canım benim,ellerine sağlık:hhhhhh:

Canımcım çok sağol işte fazla olmasa da bişeyler yapmaya çalışıyorum:utandim:

ellerine sağlık.:hhhhhh:
valla hepside benim yiyeceğim şeyler özellikle makarna salatasının delisiyimdir.

Canım sağol. Gel yiyelim makarna salatası-hmm

ooo döktürmüşsün maşallah. ellerine sağlık.:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:

Sağol hayatım:hhhhhh:

hamarat arkadaşşıım benim döktürmşşsün yine şu meşhur fincan kekini de sayende öğğrenmişş oldum canıım benim en kıısa zamanda bende yapııp sizlerle paylaşşacağğıım ellerine emeğğine sağğlıık bitanemmmmm:eek::eek::eek::eek::eek:

Canımcım senin kadar hamarat değilim ben vallahi-hmm Ben kendi çapımda pratik şeyler yapmaya çalışıyorum:D:D Bekliyoruz o zaman hayatım fincan kekini:eek:

ellerine sağlık hepsi çok güzel olmuş :hhhhhh:

Sağol hayatım:eek:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar