Hafta sonu hamaratlık damarlarım kabardı
Arkadaşlarıma misafirliğe giderken boş durmayıp sevgili İncitanem'in Krem şantili Bisküvili Pastasını yaptım. Hem pratik hem de leziz bir pasta. Ben sanırım artık bu pastayı Pratik Ağlayan Pasta diyeceğim; çünkü çikolatasını yine de eksik ölçekte hazırlamama rağmen akıp durdu
Bisküvili Krem Şantili Pasta
Malzemeler
1 Adet Krem şanti
1 Adet(200 gr.) Petibör Bisküvi
1 Kase dövülmüş ceviz(Fındık, antep fıstığı da olabilir.)
1 Adet Çikolata Sos
Yapılışı
Öncelikle krem şantimizi tarifine göre hazırlıyoruz. Biraz dinlenmesi için 10 dak. kadar buzluğa koyuyoruz. Buzluktan aldıktan sonra içine ceviz ve petibör bisküvilerimizi kırarak atıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra kabımıza koyuyoruz. Benim silikon kabım olmadığı için derin bir kaseye strech film yayıp, ardından tüm malzemeyi buraya döktüm. Tüm bu işlemlerden sonra pastamızı buzluğa koyuyoruz. Benim 1 gece buzlukta kaldı pastam.
Artık buzluktan aldığımız pastamızın üzeri için, 1 adet çikolata sosu 2 bardak süt ile hazırlıyoruz ve soğuduktan sonra üzerine döküyoruz.
NOT: Daha koyu bir kıvam elde etmek açısından bundan sonra 3,5 çay bardağı süt ile hazırlayacağım.
İşte meşhur pasta
Arkadaşlarıma misafirliğe giderken boş durmayıp sevgili İncitanem'in Krem şantili Bisküvili Pastasını yaptım. Hem pratik hem de leziz bir pasta. Ben sanırım artık bu pastayı Pratik Ağlayan Pasta diyeceğim; çünkü çikolatasını yine de eksik ölçekte hazırlamama rağmen akıp durdu
Bisküvili Krem Şantili Pasta
Malzemeler
1 Adet Krem şanti
1 Adet(200 gr.) Petibör Bisküvi
1 Kase dövülmüş ceviz(Fındık, antep fıstığı da olabilir.)
1 Adet Çikolata Sos
Yapılışı
Öncelikle krem şantimizi tarifine göre hazırlıyoruz. Biraz dinlenmesi için 10 dak. kadar buzluğa koyuyoruz. Buzluktan aldıktan sonra içine ceviz ve petibör bisküvilerimizi kırarak atıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra kabımıza koyuyoruz. Benim silikon kabım olmadığı için derin bir kaseye strech film yayıp, ardından tüm malzemeyi buraya döktüm. Tüm bu işlemlerden sonra pastamızı buzluğa koyuyoruz. Benim 1 gece buzlukta kaldı pastam.
Artık buzluktan aldığımız pastamızın üzeri için, 1 adet çikolata sosu 2 bardak süt ile hazırlıyoruz ve soğuduktan sonra üzerine döküyoruz.
NOT: Daha koyu bir kıvam elde etmek açısından bundan sonra 3,5 çay bardağı süt ile hazırlayacağım.
İşte meşhur pasta
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.