hayrunnisayazıcı
Aktif Üye
MALZEMELER
1 yufk
500 gr ıspana
150 gr ricotta peyniri ya da lor peynir
Rendelenmiş muska
Tu
Karabibe
1 yumurt
Yarım çay bardağı sü
1 yemek kaşığı tereyağı
Krep içi
2 yumurt
1.5 su bardağı sü
Tu
1.5~2 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları ve sütü mikserle karıştırın. Un ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın. Yapışmaz tavayı ısıtıp fırça ile ayçiçeği yağı sürün ve karışımdan kepçe ile alarak tavaya yayın. önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve bir tabağa alarak üst üste dizin. Ispanakları mutfak robotundan geçirin. Parça parça alıp suyunu sıkarak geniş bir kaseye alın. Peyniri ilave edip çatalla ezin. Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyin. Ispanaklı karışımı kreplerin üzerine yayarak paylaştırın ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Tereyağını eritip süt ve yumurtayı ekleyerek çırpın. Yufkayı düz bir zemine serip yumurtalı harçtan üzerine fırçayla sürün. Krep rulolarını yufkanın kenar kısmına yerleştirip yan kısımlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sıkıca sarın. üzerine yumurtalı harçtan sürerek 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.