Krep Hamuru

Tepki
41
klasik_krep_hamuru.JPG

Malzemeler;

2.5 cay fincani un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi kabartma tozu
2 corba kasigi sivi yag
YAPILIŞI
-Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba bosaltin, yumurtalari tek tek karistirin.Yagi,
tuzu ve sekeri ekleyin, sutle yavas yavas sulandirin.Krep hamurunun putursuz
olmasi gerekir.
-Hamurun tum malzemelerini catalla cirparak ya da mikserde karistirin. Krepleri hazirlamadan
once hamurunuzu buzdolabinda en az 2 saat dinlendirin.

-Krepleri mumkunse teflon tavada cok az tereyaginda hazirlayin. Tereyagini kizdirdiktan
sonra bir kepce hamuru tavaya bosaltin ve sivi kisimlari ceperlere dogru akacak
sekilde tavayi hareket ettirin. Bir tarafin pistigini nasil anlarsiniz; artik karisim katilasmistir ve ucunu spatula ile kaldirabiliyorsunuzdur.Pismeyen tarafi spatula ile cevirin, yada yapabiliyorsaniz havaya firlatip pismeyen tarfi denk getirmek icin cesitli denemeler yapabilirsiniz Smile ... cevirmek icin duz, genis bir
tabak da kullanabilirsiniz. Ama spatula ile hafif sagindan solundan krepi kaldirirsaniz krep tavadan kurtuluyor. Gerisi kolay.

Krepleri recel , bal ,cokokrem surerek ;yada icerisine domatez, peynir ve yesil biberle durum yaparak yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
Ramazan sahur soframdan hiç eksik etmedim desem yeridir.
Eşim çok seviyor ve hafta sonu kahvaltılarında muhkakkak yaparım.
Enfes lezzetli görünüyor resimdede zaten,olsada yesem şimdi bak canım istedi:catalbicak:..

niha55

Daimi Üye
Tepki
1.156
Bende çok severim hele çocuklar bayılıyorlar hatta nanelisini yaparım neli isterseniz harcın içine katmak yeterli.

seher

Yeni Üye
Tepki
2
benim tariften biraz farkli onun bu yüzden denicem ama bi sorum var malzeme listesinde seker yok yapiminda sekeri koyun demissin?yazilim hatasi galiba neyse tsk.ler eline saglik resimdekiler istah acici

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Krepin yanında çay resmi var ya aklımı başımdan aldı..
Krep yerken hep korkarim yağlı ve kilo aldırır mı diye içine peynir konularak ve yanında çayla enfes oluyor ama ben hiç yapmadım her zaman birileri yaptı hazıra kondum.Belki bunu denerim Eklediğin için teşekkürler

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
64.531
Çok lezzetli bir tarif canimcim tesekkür ederim :hhhhhh:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar