Krokanli Bisküvi Pastasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler:
1 Paket kakaolu petibör bisküvi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı iri kırılmış fındık
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket fındık aromalı üçü bir arada nescafe

Islatmak için:
1 kase ılık süt
Çikolata sosu için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
*Krokan için 5 çorba kaşığı toz şeker teflon bir tavanın
içinde iyice karamelleşinceye kadar eritilir. İçine kırılmış
fındıklar eklenip karıştırılır ve tezgahın üzerine yayılmış
yağlı kağıdın üzerine yayılır. Soğuması beklenir ve soğuduktan
sonra ufak parçalara bölünür.
*Nescafe ve krem şanti soğuk süt ile çırpılarak krema hazırlanır.
*Bisküviler ılık süte batırılıp ıslatılarak borcama 1 kat dizilir.
*Üzerine kremanın yarısı boşaltılır, yayılır ve krokan parçaları
üzerine serpiştirilir.
*Üzerine yine bir kat süt ile ıslatılan bisküvi dizilir.
*Bisküvilerin üzeri kalan krema ile kaplanır.
*Sos için tüm malzemeler ufak bir tencereye alınıp koyulaşıp
kaynayıncaya kadar pişirilir.
*Ara sıra karıştırılarak soğutulur ve tatlının üzerine boşaltılır.
*Buzdolabında en az 4-5 saat bekletilir ve kırılmış fındık ile
süslenerek servis yapılır.

ALINTI

krokanbiskpasta.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst