Krokanli Yas Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
KROKANLI PASTA

MALZEMELER:
Pandispanyası İçin:
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata
Krokan İçin:
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı fındık
Süslemesi İçin:
  • Fıstık
  • Çikolata rendesi
YAPILIŞI:Krokan için şekeri ve fındığı bir tencereye koyup şeker karamelize oluncaya kadar ısıtalım.Sonra iyice temizlenmiş,kurulanmış,yağlanmış tezgaha boşaltalım.Soğumasını bekleyelim.Krokan soğurken pandispanyamızı yapalım.Yumurtayla şekeri çırpalım.İçine un,vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip yuvarlak bir kalıba döküp ısıtılmış 170C'de pişirelim.Pandispanya pişerken kremayı pişirip içine sıcakken bitter çikolatayı koyalım.Vanilyasınıda ekleyip biraz çırpalım.Soğuyan krokanın üstünden merdaneyle geçip krokanı kıralım.Pandispanya pişip soğuyunca ortadan kesip arasına krema sürelim.Arzuya göre arasına muz dilimleri ya da krokan koyabilirsiniz.Kekin dışınıda bu kremayla kapladıktan sonra üstüne çikolata rendesi fıstık ve krokan serpip dolapta dinlendirip servis yapalım...


alinti
35.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst