Küçük Ömer 1 YTL yüzünden boğuldu

chatlack

Daimi Üye
Tepki
807
32281.jpg

Adana'da, serinlemek amacıyla girdiği Seyhan Nehrinde boğulan ilköğretim okulu öğrencisi Ömer Dicle'nin yürek dağlayan hikayesi.
Reklam
Adana'da, serinlemek amacıyla girdiği Seyhan Nehrinde boğulan ilköğretim okulu öğrencisinin babası Mehmet Dicle, ''Oğlum, yüzme havuzunun girişinde 1 YTL istedikleri için havuz yerine nehirde serinlemeye çalışırken öldü'' dedi.

Yenibey Mahallesi 39 sokakta oturan ve dün serinlemek için girdiği Seyhan Nehri'nde boğulan Hürriyet İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi Ömer Dicle'nin (9) cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan baba Mehmet Dicle (33), oğlunun olaydan bir saat önce belediyenin 'ücretsiz' diye reklamını yaptığı havuza gidebilmek için annesinden para istediğini, annesinin de vermediğini anlattı.

Mehmet Dicle, ''Belediye havuzun ücretsiz olduğunu açıklarken, havuzdaki görevliler çocuklardan 1 YTL para istiyor. Havuza giremeyip kapıdan dönen oğlum serinlemek için Seyhan Nehri'ne girmiş. Yani oğlum 1 YTL için ölmüş'' dedi.

-''HAVUZLARDA PARA TALEP EDİLEMEZ''-

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Tuncer Akdoğan ise havuzları günde 2-3 kez denetlediklerini, para alınmasının mümkün olamayacağını bildirdi.

En büyük sorunlarının çok sayıda çocuğun aynı anda havuzdan yararlanmaya çalışması olduğunu ifade eden Akdoğan, şöyle devam etti:

''Önemli olan çocukları yüzdürmek değil, onları sağlıklı ortamda yüzdürebilmektir. Bu nedenle yoğunluk yaşanan havuzlarda çocuklar gruplar halinde alınabiliyor. Yoksa, aynı anda 300 kişi alınırsa can güvenliği olmaz, sağlıklı da olmaz. Ancak, kesinlikle para alınmıyor. Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın para alınmaması konusunda kesin talimatı var. Biz de bunu kontrol altına alabilmek için sık sık denetim yapıyoruz.''

-7 AYDA 10 KİŞİ, 5 YILDA 104 KİŞİ BOĞULDU-

Öte yandan, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ''Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak'' sloganıyla gerçekleştirdiği yüzme kursları ve hizmete açtığı havuzlara karşın, çok sayıda çocuk halen sulama kanalları ve nehirde serinlemeye çalışıyor.

Kentin çeşitli mahallelerindeki belediyenin 30 havuzunda, toplam 20 bin kişiye hizmet veriliyor. Bu projeyle çocukların yüzme öğrenmeleri, sokaklarda boş gezmek yerine sportif aktivitelere katılmaları ve kanallarda yüzmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Alınan tüm önlemlere rağmen son 5 yılda Adana il merkezinde toplam 104 suda boğulma olayı meydana geldi. Bunların 77'ü sulama kanallarında, 9'u Seyhan Baraj Gölü, 18'i ise nehirde gerçekleşti.

Bu arada, belediyenin yürüttüğü proje boğulma olaylarında azalma meydana geldiği gözlendi. Buna göre, 2003 yılında 27, 2004 yılında 21, 2005 yılında 20, 2006 yılında 15, 2007'de 11, bu yıl ise 10 kişi yaşamını yitirdi.

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.379
Allah kimseye evlat acısı vermesin ailsine sabır versin..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar