Küçük sevgililer günü tartı

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
8079.jpg

12 adet
180derecede 30dk

un 330gr (2,5sb+ 2yk)
pudra şekeri 55gr (1/2sb)
tereyağ 150gr
yumurta 1 adet (sarısını ve beyazını ayırın)
toz şeker 1yk
buzlu su 1 yk

iç malzemesi:
elma 2 adet
şeker 3yk
tarçın 1/2çyk
ceviz
kuru üzüm

-un,tereyağ,pudraşekerini parmak uçlarınızla karıştırarak ekmek kırıntısı gibi hamur elde edin
-su ve yumurtayı ekleyip hafifçe yoğurarak hamuru elde edin
-sarıp buzdolabında 30dk bekletin
-bu arada elmaları rendeleyip şeker ile beraber karıştırarak orata ısıda suyunu çekene kadar pişirin
-soğuduktan sonra içine azu ettiğiniz kadar ceviz üzüm ve tarçını ekleyip karıştırın
-hamuru dolaptan alıp 3mm inceliğinde açın ve muffin kalıpları büyüklüyünde 6 adet yuvarlak 6 adet te kalp kesin
-kalıpları hafifçe yağlayıp unalyın ve hamurların birer parçalarını yerleştirin
-içlerine1yk iç malzemesinden koyun ve hamurların kenarlarına yumurta beyazı sürüp diğer parça hamuru yerleştirip kenarlarını hafifçe yapıştırın
-üstlerinedde yumurta beyazı sürün ve şeker serpip önceden ısıtılmış fırınınıza verin
Alıntıdır....

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.493
Ayyy bugün elmalılardan gidiyorsun valla saat geç demicem düşücem yine mutfak yollarına az kaldı :cokkomik: emeğine sağlık çok hoş bir tartmış...

OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
Ayyy bugün elmalılardan gidiyorsun valla saat geç demicem düşücem yine mutfak yollarına az kaldı :cokkomik: emeğine sağlık çok hoş bir tartmış...

SORMA NKCİĞİM BENİMDE CANIM ÇOK İSTEDİ. AMA MAALESEF BAKARAK AVUNUYORUM. OLSA BİLE YİYEMEM. MALUM,REJİM...Büyük harfle yazmışım ya.üşendim tekrar yazmayım şimdi))
ellerine sağlık canım çok hoş görünüyorlar eminin tadlarıda süperidr.
trşekkürler.. alıntı yalnız.
okican emeğine sağlık çok güzel bi tarifmiş:D

bende beğendim canım....

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.493
Ben acayip severim elmalı şeyleri öyle böyle değil yani şu an ağzımda dağılışını hissedebiliyorum ah ahhh...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar