Külah pasta(Yalanci Dondurma)

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
4
12.jpg
1.jpg

5
2.jpg
3.jpg

5
4.jpg
5.jpg

7.jpg

6
8.jpg
9.jpg

6
10.jpg
11.jpg

7
13.jpg
14.jpg

Külah pasta icin gerekli malzeme:

• 3 adet yumurta
  • 1,5 nescafe fincani pudra sekeri
  • 1,5 nescafe fincani eritilmis margarin
  • 1,5 nescafe fincani süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 corba kasigi amonyak(ben kullanmadim)
  • Aldigi kadar un (yaklasik 3,5 -4 su bardagi)
  • A4 beyaz cizgisiz kagit

• Kremasi icin:
  • 3,5 su bardagi süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardagi toz seker
  • 8 yemek kasigi un
  • 1 yemek kasigi margarin
Kulah Pasta (Yalanci Dondurma - Torpil Pasta) Yapilisi:
A4 cizgisiz kagitlarimizi ücgen sekli yapip kalin kagit parcasini makas yardimiyla kesiyoruz. Kestigimiz ücgen kagidi ucunu katlayarak külah sekli veriyoruz. Külah kagitlarimizi firca yardimiyla güzelce yagliyoruz.
Malzemlerimizin hepsini derin kabimizda yumusak bir hamur olana kadar yoguruyoruz ve yogurdugumuz hamuru 4e bölüyoruz, portakal büyüklügünde bezeler yapip merdane yardimiyla ince bi sekilde aciyoruz ve yagladigimiz kagitlarin üzerine aralarda bosluk kalmadan en alttan sariyoruz (not : uc kuyrugu bos birakalim pistikten sonra kolay cikmasi icin)
En bas uca geldiginde uc bitimini hamurun üstüne yapistiriyoruz kalkmamasi icin ve yagli kagit acilmis tepsimize düzüp önce 125 derecede 10-15 dak daha sonra 200-225 derecede 15 dakika üzeri pembelesinceye kadar pisiriyoruz.
Pisen külahlarimizi sogumasini bekliyoruz soguduktan sonra yavasca kagidi cevirerek icinden cikariyoruz..
Kremamizi ocakta muhallebi kivamina gelen kadar orta ateste pisiriyoruz ve en sonda margarinimizi koyup blendirden geciriyoruz ve soguyunca külahlarin icine skiyoruz (Ben önce alta dogru krema sktim sonra icine muz dogradim tekrar üzerine krema sktim yedigimizde güzel bi lezzet geliyor agiza) ve fistik cikolata parcalariyla pudra sekeri ile süsleyip servis yapiyoruz... Afiyet olsun..
ALINTIDIR...

zero

Yeni Üye
Tepki
8
paylaşımiçin teşekkürler canım,çok güzel görünüyor hemen defterime yazdım çocukların doğumgünlerinde yapmayı düşünüyorum harika bir ikram olur:)))

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
Bundan çok yapmak istiyorum da bir kısmet olmadı :nk: sağol canım emeğine sağlık...

zeh

Daimi Üye
Tepki
692
Arkadaşlar ben bunun aynısını milföy hamurundan yaptım daha pratik oluyor,çok severek yendi.:heyo::panter:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar