incitanemtuana
Daimi Üye
Çocuklar ilk bakışta dondurma sanmış olsalarda külaha doğru indikçe gerçeği anladılar
Malzemeler........................................ .................................................. ................
12 adet altı düz dondurma külahı
Muffin (topkek) kalıbı
Alüminyum folyo
Pasta süsü, hindistan cevizi
Dondurma kreması için,
1 paket süt
1 paket krem şanti yada pasta kreması
Kek için,
50 gr tereyağı (oda ısısında)
2 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 cimdik tuz
Yarım çay bardağı süt
Yapılışı
Yağ ve şekeri hafif kremamsı bir görünüm alana kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilyayı da bu aşamada koyun.
Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve tuzu eleyin, biraz çırpma teli ile de çırpın ki iyice havalansın.
Yavaş yavaş yumurtalı karışımı ve sütü unlu karışıma karıştırın.
Hazırladığınız kek harcını külahların içine yarısını dolduracak şekilde dökün.
Daha sonra külahları muffin kalıbının içine yerleştirin.
Pişerken devrilmemesi için fotoğrafta görüldüğü gibi etrafını alüminyum folyo ile sarın ki kalıp içinde sabit dursun.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Pişip pişmediğinden emin olamıyorsanız bir çöpşişi ya da kürdanı keklerin tam ortasından dibine kadar batırıp çıkarın. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Kekleriniz soğurken üzerine sıkacağınız kremayı hazırlayın. Bunun için sıkma torbası ile sıkmaya elverişli, sevdiğiniz bir krema tarifiniz varsa onu da kullanabilirsiniz yada bir paket krem şanti / pasta kremasını üzerinde yazıldığı şekilde hazırlayarak kullanabilirsiniz.
Kremayı içinizden geldiği gibi keklerin üzerine sıkın ve hindistan cevizi + renkli şekerlerle süsleyin.
Dip not: Eğer elinizin altında hazır tatlı muffin karışımı var ise yada kendi bildiğiniz bir kek tarifini kullanarakta bu cupcake'leri hazırlayabilirsiniz.
alinti
Malzemeler........................................ .................................................. ................
12 adet altı düz dondurma külahı
Muffin (topkek) kalıbı
Alüminyum folyo
Pasta süsü, hindistan cevizi
Dondurma kreması için,
1 paket süt
1 paket krem şanti yada pasta kreması
Kek için,
50 gr tereyağı (oda ısısında)
2 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 cimdik tuz
Yarım çay bardağı süt
Yapılışı
Yağ ve şekeri hafif kremamsı bir görünüm alana kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilyayı da bu aşamada koyun.
Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve tuzu eleyin, biraz çırpma teli ile de çırpın ki iyice havalansın.
Yavaş yavaş yumurtalı karışımı ve sütü unlu karışıma karıştırın.
Hazırladığınız kek harcını külahların içine yarısını dolduracak şekilde dökün.
Daha sonra külahları muffin kalıbının içine yerleştirin.
Pişerken devrilmemesi için fotoğrafta görüldüğü gibi etrafını alüminyum folyo ile sarın ki kalıp içinde sabit dursun.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Pişip pişmediğinden emin olamıyorsanız bir çöpşişi ya da kürdanı keklerin tam ortasından dibine kadar batırıp çıkarın. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Kekleriniz soğurken üzerine sıkacağınız kremayı hazırlayın. Bunun için sıkma torbası ile sıkmaya elverişli, sevdiğiniz bir krema tarifiniz varsa onu da kullanabilirsiniz yada bir paket krem şanti / pasta kremasını üzerinde yazıldığı şekilde hazırlayarak kullanabilirsiniz.
Kremayı içinizden geldiği gibi keklerin üzerine sıkın ve hindistan cevizi + renkli şekerlerle süsleyin.
Dip not: Eğer elinizin altında hazır tatlı muffin karışımı var ise yada kendi bildiğiniz bir kek tarifini kullanarakta bu cupcake'leri hazırlayabilirsiniz.
alinti