Külahta trüf

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
sevgili arinamizin paylastigi güzel lezzet:eek:

Külahta trüf(40 adet)

200trc3bcf.jpg



Malzemeler:

200 gram krema
200 gram bitter çikolata
3-4 dilim kek parçası
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı muskat

Süslemek için:

2 çorba kasığı rendelenmiş çikolata
2 çorba kasığı toz hindistancevizi
2 çorba kasığı toz antepfıstığı

Servis için:

Hazır dondurma külahı

Hazırlanışı: Kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun ve ısıtın. Kaynama noktasına gelince ocaktan alıp, parçalanmış çikolatayı, tarçın ve muskatı ekleyin; karıştırarak eritin. Kek parçalarını ilave edip kıvam alması için oda sıcaklığında 3-4 dakika dinlendirin.

Karışımdan cevizden küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Rendelenmiş çikolata, hindistancevizi ve antepfıstığına bulayıp külah içinde servis yapın.

Muskat: Küçük hindistancevi. olarak da bilinen muskat, çol baharatlı bir lezzete sahiptir ve keskin özel bir rendeyle rendelenerek kullanılır. Rendeledikten sonra muskatı hava almayan kavanozlarda saklayabilirsiniz.

k%C3%BClahta+truf.jpg



NOT: Trüf yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli detayın, trüfün tadını en çok etkileyen şeyin çikolata seçiminiz olduğunu unutmayın. Çok kaliteli çikolatalar inanılmaz lezzette trüfler yaratacaktır!




Kaynak:Sofra
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst