Kullanıcı Adlarınızın Anlamları...

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
şahmaran:Bir masal kahramanı
Şahmaran efsanesi

Efsaneye göre Şahmaran yüzlerce yıl önce Tarsus'ta yaşayan yılan vücutlu kadın başlı bir kahraman. Bahçesinde insanoğlunu cezbedecek her türlü yiyecek ve ziynet eşyası bulunan Şahmaran kimsenin bilmediği bir yerde insanoğlundan uzakta yerin altında yaşamış, ta ki insanoğlu Camsab tarafından bulunana kadar.

Yoksul bir ailenin oğlu olan Camsab bir gün ormanda bir kuyu dolusu bal bulmuş. Balı çıkarmak üzere kuyuya inen Camsab'ı, bütün balı yukarı çeken arkadaşları aç gözlülükleri yüzünden kuyuda bırakmış. Yalnız başına feryat eden Camsab tam da ümidini kesmişken topraktan iğne deliği büyüklüğünde ışık sızdığını farketmiş. Cebindeki bıçak ile ışığın geldiği deliği büyüten Camsab, ömründe görmediği kadar güzel bir bahçeye girmiş. Bu bahçede dünyada eşi benzeri olmayan çiçekler, ortasında bir havuz ve çevresinde oturaklar ile bir yığın yılan bulunuyormuş. Havuzun başındaki taht üzerinde insan başlı, süt beyaz vücutlu bir yılan Camsab'a kendi diliyle hitap etmiş; 'Hoşgeldin insanoğlu, çevrendekilerden korkma sen bizim misafirimizsin'

Şahmaran Camsab'a türlü türlü yiyecekler ikram edip kendi ülkesine nasıl ve neden geldiğini sormuş. Camsab hikayesini uzun uzun anlatmış... Camsab'ı dinleyen Şahmaran başını sallayıp 'İnsanoğlu nankördür, hilekardır. Küçücük menfaatleri karşısında muazzam zararlarına razı olur' demiş.

Şahmaran'ın güvenini kazanan Camsab uzun yıllar bu bahçede yaşamış. Yıllar sonra bir gün Şahmaran'a yaklaşan Camsab, ailesini çok özlediğini söyleyip 'Nolur beni aileme kavuştur' diye yalvarmış. Bunun üzerine Şahmaran kendisini salıvereceğini, ancak yerini kimseye söylemeyeceğine ve asla hamama girmeyeceğine dair söz vermesini istemiş. Çünkü Şahmaran'la karşılaşan her kim olursa hamama gittiğinde vücudu pullarla kaplanırmış. Şahmaran'a söz verip ailesine kavuşan Camsab uzun yıllar verdiği sözde durarak Şahmaran'ın yerini kimseye söylememiş ve hiç hamama gitmemiş.

Derken bir gün Camsab'ın yaşadığı ülkenin hükümdarı Keyhüsrev hastalanmış. Vezir, hastalığın çaresinin Şahmaran'ın etini yemek olduğunu söylemiş ve herkesin hamama getirilmesini istemiş. Önceleri direnen sonra zorla hamama gotürülen Camsab'ın vücudu hamama girince pullarla kaplanmış. Sonunda da yapılan işkenceye dayanamayarak canını kurtarmak için kuyuyu göstermiş. Hemen kuyunun başına gidilmiş ve Şahmaran dışarı çıkarılmış. Camsab'ı gören Şahmaran 'İşte Camsab nihayet kanıma girdin. Ben insanoğluna itimat edilmeyeceğini biliyordum. Fakat ne çare ki yine aldandım' demiş. Ölüme giderken de Camsab'a 'Beni toprak çanakta kaynatıp ilk suyumu sana içirecekler sakın içme zehirlidir. İkinci suyumu iç gövdemi de hükümdara yedir' demiş Şahmaran'ın söylediklerini harfiyen yerine getiren Camsab ilk suyu vezire içirip ikincisini kendisi içmiş. Etini de hükümdara yedirmiş. Vezir ölmüş hükümdar da kısa sürede iyileşip Camsab'ı veziri yapmış.

Efsaneye göre Şahmaran'ın öldürüldüğünü yılanlar bilmemekte. Tarsus'un Şahmaran'ın öldürüldüğünü öğrenen yılanlar tarafından basılacağı rivayet edilir

biraz uzun oldu ama -ayse

çiğdem

Aktif Üye
Tepki
189
benim adımda hepimizin bildiği gibi çiçek adı ve kendi ismim.bu arada şahmarancığım hikaye çok etkileyici idi.benim bildiğim şahmaran hikayesi biraz daha değişikti.bunu daha çok sevdim:)

Tepki
8.216
bekarlığımda bı kaç kişinin hayaliymişim bir arkadasım hayalkız derdi sureklı ama olması ımkansız onu abi gibi gördüğüm bırıydı sen benım için hayalkızsın derdı o gunden berı arkadaslarımda demeye başladı ne bıleyım bende anlamadığım bır anda yayıldı yanı ben dışı gelişen bir lakap dıyebılırım

külkedisi

Daimi Üye
Tepki
392
bende masal kahramanı külkedisiyim.Koymamın sebebide kendimi külkedisi gibi hissetmem.ev işleri yer sil çocukların eşimin arkasını topla.Yanlış anlamayın ev işini severim ben ama bana saygı duyulmuyor.Ben topluyorum 2 dakika sonra yine herşeyi atıyorlar fırlatıyorlar ütülediğim kıyafetler yerde gardrobun içine basılmış.Ben bedava temizlikçi.Değeri olmayan.Malesef saat 12 de eski halime dönmem gibi bir konuda yok 24 saat külkedisiyim.

S

seksendört

Misafir
seksendört=bir sayı ama benim en sevdiğim grubun ismi seksendört o yüzden seksendört ismim

Tepki
15
ismim fatma ama genellikle fatoşş derler benim de kullanıcı ismim fatoşş hem kolay oluyo unutmuyorum her sitede başka bir şey olunca olmuyor

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Tatlıpozanın anlamı yok.Ama hikayesi var.oğlum bebekken yeni konuşmayı öğrenmişken bana anne sen tatlıpozansın diyodu hep.ben ona`,tatlıpozan nedemek oğlum derdim ama o açıklayamazdı ve bana hep tatlıpozan derdi küçükken.ve ben bu küçük yüreğin bana taktığı ismi çok sevdim.bana tatlıpozan derken gözleri öyle sevgiyle bakardı ki bana.Anlamını bilmiyorum ama çok seviyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar