Malzemeler:
1/2 paket margarin yumuşak
1 ç.b sıvıyağ
1 ç.b kırık fındık (ceviz, badem)
1 ç.bardaktan 1 parmak eksik pudra şekeri
1 vanilya
1 kabartma tozu
üzerine:4 t.k pudra şekeri
1 t.k tarçın
1 t.k kakao
Hazırlanışı:
Hamur yoğrulur.
İstendiği gibi şekillendirilir veya tezgah üzerinde açılarak kurabiye kalıplarıyla kesilebilir.
Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilip 170 derecede hafif pembeleşene dek pişirilir.
Bir kapta pudra şekeri, kakao ve tarçın harmanlanır.
Kurabiyeler bu toz karışıma bulanıp servis yapılır.
Kapalı kutuda uzun süre tazeliğini korur.
Kalmış kurabiyeleri toz karışıma tekrar bularsanız tazeden farksızdır.
alıntı
1/2 paket margarin yumuşak
1 ç.b sıvıyağ
1 ç.b kırık fındık (ceviz, badem)
1 ç.bardaktan 1 parmak eksik pudra şekeri
1 vanilya
1 kabartma tozu
üzerine:4 t.k pudra şekeri
1 t.k tarçın
1 t.k kakao
Hazırlanışı:
Hamur yoğrulur.
İstendiği gibi şekillendirilir veya tezgah üzerinde açılarak kurabiye kalıplarıyla kesilebilir.
Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilip 170 derecede hafif pembeleşene dek pişirilir.
Bir kapta pudra şekeri, kakao ve tarçın harmanlanır.
Kurabiyeler bu toz karışıma bulanıp servis yapılır.
Kapalı kutuda uzun süre tazeliğini korur.
Kalmış kurabiyeleri toz karışıma tekrar bularsanız tazeden farksızdır.
alıntı