Külünçe

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
kulunce_ae51b90c.jpg

Külünçe

500 gr un
1 çay kaşığı mahlep
Yarım kibrit kutusu yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tarçın
125 gr tereyağı
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
1 yumurtanın sarısı
Tuz

Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayıh. Yaş mayayı ılık suda eritin.

Unlu karışımın ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, ayçiçeği yağı, maya ve tuzu ilave edin. Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında 6 cm çapında yuvarlak hamurlar hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Servis yapın.
Alıntıdır...
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
simdi tarcinda girince tereddütde kaldim tarcin girdimi tatli bisi ariyorum cünkü ama sekeri yok
fakat sekil olarakta isim olarakta ilgimi cekmedi desem yalan olur:durbun:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
Gerçekten mi aha yakalamışken soralım tadı ne gibi tatlı gibimi tuzlu gibimi?
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst