Kumayla nefis terbiyesi!

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Kumayla nefis terbiyesi!

“Kocalarına genç eş alıp aynı evde yaşayarak nefislerini terbiye ediyorlar”

587551_detay.jpg

Ali Kemal ERDEM / AHT

İslamcı feminist yazar Hidayet Şefkatli Tuksal, adını vermek istemediği bir cemaatte, kadınların nefislerini terbiye adına kocalarına genç eş alıp aynı evde yaşadıklarını, böylece nefislerini terbiye etmeye çalıştıklarını söyledi.

"BÖYLECE NEFİSLERİ TERBİYE OLUYOR"
Bu iddiayı ilk kez, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda dile getiren Tuksal, HABERTÜRK’e yaptığı açıklamada iddiasını tekrarladı. Tuksal, cemaatin ileri gelenlerinden birinin eşinden öğrendiği ve bizzat kendi gözleriyle de tanık olduğu olayı şöyle anlattı: “Bir akrabam vasıtasıyla tanıştım. Tesadüfen evine gittim. Baktım evde genç bir hanım. Sonradan öğrendim kendisine kuma almış. Akrabamdan da öğrendiğime göre cemaatte hanımlar nefis terbiyesini öyle yapıyorlar. Kocalarına genç bir eş alıyorlar. Onlarla birlikte aynı evde veya apartmanda yaşıyorlar. Böylece bir nefisleri terbiye oluyor” ifadesini kullandı.

‘ŞEYH TEŞVİK EDİYOR’
Tuksal, bu uygulamanın bizzat cemaatin şeyhi olan kişi tarafından teşvik edildiğini belirterek, “Kendi müritlerinden biri genç bir eş bulup getirerek ‘Bununla evlenmek istiyorum’ dediğinde ‘Sen şey yapamazsın’ diyerek kendisine aldığı konuşuluyordu. Bir ara o gruptan ayrılan biri bunları yazdı” dedi. Tuksal, başka cemaatte böyle bir uygulama görmediğini de söyledi.

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Allah akıl fikir versin..... Dinimizde böyle bir nefis terbiyesi yok.. Sadece oruç tutmakla nefsimizi terbiye edebiliriz... Efendimiz bekar bir gence bile ya evlen yada oruç tut diye tavsiyede bulunmuştur.. Bunlar hangi çağda yaşıyorlar....:alsana::alsana:

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Ya bunların aklı hep sekstemi yani başka neyin terbiyesi bu kumayı kabul eden kadın zaten kişiliksizdir terbiye edecek neyi var yesin içsin yatsın kalksın seyh ine hürmette kusur etmesin yeter.

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
ee erkeklerinde nefislerini terbiye etsek. evli kadınlarda genç erkek alsa evlerine ,erkeklerinde böylece nefisleri terbiye olur. nasıl fikir ama..:dertli:

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
şeyhmiş!!! benim şu günahkar halim ondan daha temizdir gerçek müşşidi kamillere kara çalınıyor böyle reziller yüzünden .. ALLAH için yüzüne tükermek isterim o adamın! nefs bir uçkurla terbiye olmaz terbiye etmek isterlerse ilk önce niyetlerini sağlam tutsunlar!!

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Yazacak cok sey var ama neyse. Dinimiz cok güzel. Böyle sacma sapan seyleri müslümanlikla karistirmasinlar. Nasil kadin bunlar ya? -kizgin

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
böylelikle dinimizi saptırmaya çalışıyorlar yazık vallah ya uyanlara ne demeli
allah hidayete erdirsin
dinimizde olmayanları yapıyorlar yazıklar olsun
o şeyh'de kim kim oluyormuş bir kandırıkçı kişi
peygamber efendilerimizden kimseler
başka kimseler olamazlar

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
böylece nefis terbiyemi oluyormuş ne kadar saçma bir şey-kizgin-kizgin-kizgin

Tepki
914
böyle zibidiler yüzünden asıl inançlı insanlara da leke vuruluyor ve sanki müslümanlık böyle birşeymiş gibi lanse ediliyor ...
islamın ölçüleri bellidir..
bunu sağa sola çekiştirip kendilerine yamamaya çalışanlara ALLAH akıl fikir versin diyorum..
nefsi terbiye etmek için gerekli olan yöntemleri açıp kitaptan sünnetten baksınlar ..
insanlar cahil olunca dini bile farklı şekilde algılayabiliyorlar ..
kendilerini adam akıllı ALLAH yoluna vererek nefis terbiyesine girişseler çok daha i olur ..böyle saçmalıklarla uğraşacak vakti faydalı şeylere harcasalar çoktan dinimizdeki hurafeler ortadan kalkardı

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
bir taraf nefsini terbiye ederken diğer taraf nefsini azdırmasın sakın
tek taraflı bir terbiye
sanırm sadece kadınlara lazımmış terbiye:ates:

gül gazeli

Daimi Üye
Tepki
1.321
pantere katılıyorum bu tarz açıklamaların neden yapıldığuını biliyoruz aertıkvarsada çok saçmaaaaaa dinimizde böyle bir terbiye tarzı yok dini bari alet etmeyinnnnn:alsana:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar