Malzemeler
Kek Için
4 Yumurta
1 Su Bardağı şeker
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
6 Yemek Kaşığı Kakao
Kreması Için
1 Kilo Süt
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı şeker
3 Yemek Kaşığı Margarin
1 Paket Vanilya
1 çay Bardağı Damla çikolata
üstü Için
1 Paket çikolata Sos
2 Su Bardağı Süt
Yapılışı
1.yumurta Ve şekeri Köpürene Kadar çırpın.
2.sıvıyağıda Ekleyin.unu Kabartmatozu,vanilyayı Karıştırıp Ilave Edin
3.karıştırıp Yağlayıp Unladığınız Yuvarlak Borcam Veya Tepsiye Dökün
4.180 Derece önceden ısıtılmış Fırında Pişirin.
5.kreması Için Vanilya Ve Margarin Hariç Diğer Malzemeleri Tencereye Alın Karıştırarak Pişirin.
6.krema Soğuyunca Mikserde 5,10 Dk çırpın.buzluğa Atıp 10 Dk Kadarda Buzlukda Bekletin.
7.buzlukdan çıkarıp Içine Damla çikolatayı Ilave Edin.
8.pişip Soğuyan Keki 2 Ye Bölün.
9.kekin Bi Parçasını Alıp Yuvarlak Bir Cam Kaseye Yerleşdirin.kek Bazı Yerlerden Büzülme Yaparsa Bi Tarafı Içe Doğru Koyabilirsniz.
10.hazırladığımız Kremayı Kekin üstüne Dökün.
11.diğer Parca Kekide üstüne Kapatıp Fazlalıklarını Kesin.
12.bir Gece Buzdolabında Bekletin Ertesi Gün Tabağa Ters çevirip Hazırladığınız Soğumuş çikolata Sosunu üstüne Dökün.
Afiyet Olsun