incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kurabiye Tarifi;
*250 gr tereyağı (oda sıcaklığında )
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 su bardağı buğday nişastası
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1/2 tatlı kaşığı zencefil
*1 çay kaşığı karbonat
*3 - 3,5 su bardağı un
Royal İcing;
*1 adet yumurta akı ( oda sıcaklığında)
*250 gr pudra şekeri ( Hazır satılan paketler tam 250 gr'lık )
*1 çay kaşığı limon suyu
Royal icing ( glazür ) için tüm malzemeyi miksarle sert bir krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Hazır krema sıkma torbası yada bir buzdolabı poşetinin sivri ucunu keserek hazırlayacağınız sıkma preparatına koyacağınız royal icingi parçaları birleştirirken rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı;
Tüm kurabiye malzemesini karıştırıp güzelce yoğurun ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru nişasta serptiğiniz tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında açın ve kalıbını çıkardığınız kurabiye ev parçalarını hamurun üzerine yerleştirerek kesin. ( Kesme aşamasında hamuru yağlı kağıt üzerinde açar ve keserseniz, hamuru pişirmek için fırın tepsisine taşırken, formunu bozmadan taşımış olursunuz. Aksi halde kesilen parçaların şekilleri kayma yapabiliyor. )
180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirdiğiniz kurabiyelerinizi iyice soğutun ve hazırladığınız icing ( galzür ) ile birbirine yapıştırarak monte edin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kurabiye hamurunun artanından, yıldız kalıplarla kestiğim kurabiyelerden ise aşağıdaki süsleme ile şeker ağacı oluşturdum.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTI