Kurabiye tarifleri

Katılım
1 Ağustos 2008
Mesajlar
9
Tepki
7
Puan
3
Konum
Evimde
TARÇINLI PASTANE KURABİYESİ
Malzemeler
1 paket margarin (yumuşak)
2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
10 kaşık toz şeker
2 su bardağı nişasta
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Malzemelerin hepsini sırasıyla karıştırıp yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan bıldırcın yumurtası büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayınız .(bastırmadan) Yağlanmış tepsiye sıralayıp , 200 derecede fırına veriniz.Üzeri pembeleşince fırından alın.Bİr poşet içine 1 çorba kaşığı tarçın 1,5 çorba kaşığı toz şeker karıştırıp içine fırından çıkan sıcak kurabiyeleri atıp poşeti sallayınız.Servis tabağına alabilirsiniz.Bu tarifi yarım ölçüde yapabilirsiniz.
NOT:pOŞET ISIYA DAYANIKLI OLMALIDIR!
AFİYET OLSUN




PASTANE İŞİ ÜZÜMLÜ KURABİYE

Malzemeler:
1 Su bardağı toz şeker,
2 tane yumurta, (birinin sarısı üzerine)
1 paket yumuşak margarin,
1 su bardağı nişasta,
1 tane kabartma tozu,
3-3,5 su bardağı un,
1 su bardağı kuru üzüm.

Yapılışı:
Un, nişasta ve kabartma tozunu karıştır, içine malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yap. Hamurdan yarım limon büyüklüğünde alıp avucunda köfte gibi uzunsu yuvarla hiç bastırmadan yağlanmış tepsiye sırala. Hamurun tamamını bu şekilde yap, üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp küçük çatal ile boylamasına çizdirin. 200 derece fırında kızartın.
 

güneş

Yeni Üye
Katılım
21 Temmuz 2008
Mesajlar
10
Tepki
1
Puan
3
Yaş
54
Konum
istanbul
SODALI KEK: malzemeler 4 yumurta,7 kahve fincanı tozşeker,3 kahve fincanı sıvıyağ, 9 kahve fincanı un, 1 şişe soda, 1 paket kabartmatozu malzemelerin hepsini karıştırıp 180 derece fırında pişirin.
 

güneş

Yeni Üye
Katılım
21 Temmuz 2008
Mesajlar
10
Tepki
1
Puan
3
Yaş
54
Konum
istanbul
UN KURABİYESİ: MALZEMELER 1 paket margarin(oda sıcaklığında),1 kahve fincanı sıvıyağ, 3 yemek kaşığı pudra şekeri ,4 yemek kaşığı buğday nişastası, alabildiği kadar un. YAPILIŞI: tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak hamur yapılır hamuru uzunlamasına rulo yapıp üzerini çatal ile çiz yatay şekilde kesip fırına verin.
 

IRMAK

Üye
Katılım
18 Kasım 2008
Mesajlar
73
Tepki
35
Puan
18
Konum
ANTALYA
Bende Size Daha Akşam Misafirlerim Için Yaptığım Favori Kurabiyelerimden Birini Vereyim...hem Basit Hemde Hazır Gibi OlaN Ağızda Dağılan Hiç Ağır Olmayan Bir Kurbiye...bu Tar,ften 1 Tepsi çıkıyor ....
Hindistan Cevizli Kurabiye
125 Gr Margarin
1 T.kahve Fincanı Sıvı Yağ
2 Fincan Pudra şekeri
2 Fincan Hindistan Cevizi
1 Paket Kabartma Tozu
2,5 Bardak Kadar Un
Bu Karcı Tamamen Karıştırıp Yumuşak Bir Hamur Yapıyoruz....ve Küçük Toplar Yaparak önce Yumurta Akına Sonrada Yine Hindiztan Cevizine Batırarak Yağlı Kağıt üzerine Diziyoruz....170 C De Ortalama 15-20 Dak üzeeri Hafif Değişene Kadar Pişiriyoruz ...afiyet Olsun.....
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst