Kurabiyeli Milföy

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
Kurabiyeli%20Milf%c3%b6y.jpg


MALZEMELER

4 adet milföy hamuru

Kurabiye hamuru için:

Bir buçuk su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı pudraşekeri
Yarım paket vanilya
Bir tutam tuz
1 adet yumurtanın akı
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Dondurulmuş vişne, pudraşekeri

HAZIRLANIŞI

Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın. En son yumurta akını ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın. Arzunuza göre bir kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiye hamurunu kestiğiniz kalıpla, milföy hamurundan parçalar kesin. Milföyleri tepsideki hamurların üzerine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerine birer adet vişne koyun. Pudraşekeri serperek servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst