Malzemeler:yarım kilo kıyma
1 kilo patlıcan
1 kuru sogan
ekmek içi
1 yumurta
3 4 diş sarımsak
maydanoz
salça domates
biber
karabiber
pulbiber
kimyon
tuz
sıvıyağ
Yapılışı
atlıcanları uzunlamasına ince keselim,tuzlu suda yarım saat bekletelimisıvıyağda arkalı önlü hafif kızartalım.Kıymayı,ince doğranmış kuru soğanı ,dövülmüş sarımsagı,yumurtayı ,,maydanozu,ekmek içini,baharatları ve tuzunu koyup yoğuralım köfte şekli verip patlıcanın arasına kotup katlayalım dilimlenmiş domates ve biberide üstüne koyup kürdanla bastıralım borcama yerleştirip salçalı suyu üstüne gezdirelim yarım saat fırında pişirelim.Afiyet olsun
1 kilo patlıcan
1 kuru sogan
ekmek içi
1 yumurta
3 4 diş sarımsak
maydanoz
salça domates
biber
karabiber
pulbiber
kimyon
tuz
sıvıyağ
Yapılışı