Kuru Börek

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
kuru-borek-mama-1.jpg

MALZEMELER

Hamur İçin :
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı su
Tuz
Un
Ayrıca :
Beyaz peynir
1 paket (250 gr) margarin / tereyağı
HAZIRLANIŞI

Gerekli malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırın. Her bezeyi nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun. Böylece sekiz katlı üç parça elde edin.
Üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırın. Üçünü ayrı ayrı, aynı baklava hamuru açar gibi 30 cm genişliğinde açın.
Açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz karşılıklı kenarlara çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın.
Bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün. Aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın.
Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 250 gr margarini eritin ve tepsideki böreklerin üzerine gezdirin. (Tepsiniz küçükse iki tepsi çıkacaktır, bu yüzden yağı tepsilere paylaştırın.)
Önceden ısınmış 200 C fırında pişirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst