Kuru börek

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.530
Tepki
84.176
Puan
113
Konum
İstanbul
Kuru börek

uru-börek_645229de-df82-4f8e-9a9f-b0d5b21e6a28_14_04A61B4E-707C-4CE2-8439-D43A7840CE2B.jpg


Malzemeler:
Hamur için:
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı sut
Ayrıca: beyaz peynir
1 paket (250g) margarin/tereyağı

Hazırlanması:

1. Gerekli malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlayın. daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırın. her bezeyi nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın. açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun. böylece sekiz katlı üç parça elde edin. üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırın.üçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın.

2. Açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin. kestiğiniz karşılıklı kenarlara çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın. bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün. aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın.

3. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 250g margarini eritin ve tepsideki böreklerin üzerine gezdirin. (tepsiniz küçükse iki tepsi çıkacaktır, bu yüzden yağı tepsilere paylaştırın.)

4. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin.

Not: 250g yağ fazla geldi sanmayın, bu böreğin özelliği yağda pişip kuru baklava gibi kuru olması.

Alıntı
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.123
Puan
113
Konum
;)
Denemek lazım, alışmışız yumuşacık börek yemeye kurusu nasıl olur acaba?
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst