MALZEMELER:
1 su bardağı kuru börülce
2-3 adet orta boy domates
5-6 sap taze maydonoz, nane, dereotu , 1-2 adet taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tam limon, tuz.
YAPILIŞI:
Börülceleri bir gün önceden suda ıslatın. Ertesi gün haşlayın ve suyunu süzün.
Genişçe bir kapta ince ince doğranmış taze maydonoz, dereotu, soğan ve nane ile börülceleri karıştırın. Kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesleri de ilave edin.
Zeytinyağını limon ile karıştırın ve börülcelerin üzerine dökün. Ağız tadınıza göre tuz atıp, servis tabağına aktarın.
Afiyet olsun...
Hatırlatma:
Bakliyat ürünleri (mercimek, kuru fasulye, nohut, kuru börülce vb.) yüksek enerji ve protein içerikleri ile sofralarımızda bolca yer verilmesi gereken gıdalarımızdandır.
Bu gıdaları haşlarken daha kolay pişirmek için kaynama suyuna 1 tutam karbonat atmanız yeterli olacaktır..