GÜLÇİN
Daimi Üye
Kuru İncir Dolması
Malzemeler
170 g kuru incir
3 1/2 bardak su
1/2 bardak kadar cekilmis ceviz
1/4 bardak seker
3/4 tatli kasigi limon suyu
Arzu edilirse kaymak
Hazırlanışı
Incirlerin sap kisimlarini kesin. Uzerlerine suyu ilave edip, hafif ateste yumusayana kadar 25 ila 30 dakika pisirin. Incirleri suzgecli kasikla alin ve suyunu saklayin.
Incirlere zarar vermeden agizlarini dikkatlice acin ve iclerini cekilmis cevizle doldurun. Incirden artan suya sekeri ekleyin ve orta ateste sekerin erimesini saglayin. Elde ettiginiz surubu 1-2 dakika hafif koyulasincaya kadar kaynatin. (Gerekirse su ekleyebilirsiniz.) Limon suyunu ekleyin ve surubu incirlerin uzerine dokerek, arzu edilirse kaymakla beraber servis yapin.
Not:Üzerine Süt Döküp pişirildiğinde Çok Güzel Oluyor..
Malzemeler
170 g kuru incir
3 1/2 bardak su
1/2 bardak kadar cekilmis ceviz
1/4 bardak seker
3/4 tatli kasigi limon suyu
Arzu edilirse kaymak
Hazırlanışı
Incirlerin sap kisimlarini kesin. Uzerlerine suyu ilave edip, hafif ateste yumusayana kadar 25 ila 30 dakika pisirin. Incirleri suzgecli kasikla alin ve suyunu saklayin.
Incirlere zarar vermeden agizlarini dikkatlice acin ve iclerini cekilmis cevizle doldurun. Incirden artan suya sekeri ekleyin ve orta ateste sekerin erimesini saglayin. Elde ettiginiz surubu 1-2 dakika hafif koyulasincaya kadar kaynatin. (Gerekirse su ekleyebilirsiniz.) Limon suyunu ekleyin ve surubu incirlerin uzerine dokerek, arzu edilirse kaymakla beraber servis yapin.
Not:Üzerine Süt Döküp pişirildiğinde Çok Güzel Oluyor..