Kuru İncir Dolması

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Kuru İncir Dolması

Malzemeler
170 g kuru incir
3 1/2 bardak su
1/2 bardak kadar cekilmis ceviz
1/4 bardak seker
3/4 tatli kasigi limon suyu
Arzu edilirse kaymak

mja2xh.jpg


Hazırlanışı

Incirlerin sap kisimlarini kesin. Uzerlerine suyu ilave edip, hafif ateste yumusayana kadar 25 ila 30 dakika pisirin. Incirleri suzgecli kasikla alin ve suyunu saklayin.

Incirlere zarar vermeden agizlarini dikkatlice acin ve iclerini cekilmis cevizle doldurun. Incirden artan suya sekeri ekleyin ve orta ateste sekerin erimesini saglayin. Elde ettiginiz surubu 1-2 dakika hafif koyulasincaya kadar kaynatin. (Gerekirse su ekleyebilirsiniz.) Limon suyunu ekleyin ve surubu incirlerin uzerine dokerek, arzu edilirse kaymakla beraber servis yapin.


Not:Üzerine Süt Döküp pişirildiğinde Çok Güzel Oluyor..
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Teşekkürler. Fındık'ın yaptığı tatlıya benziyor :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst