Kuru kayısılı toplar

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Kuru kayısılı toplar

attachment.php


Kuru kayısılı toplar malzemeleri

  • 200 gr margarin
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 damla kayısı esansı
  • 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 2 yumurta

Üzeri için

  • 2 yumurta akı
  • İnce çekilmiş antep fıstığı içi
  • Kuru kayısılı toplar hazırlanışı
Yumurtaları mikserle iki misli oluncaya kadar çırpın. Margarini oda ısısında yumuşatıp ekleyin ve birkaç dakika daha çırpın. Pudra şekerini ilave edip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Karışımı hamur yoğurma kabına alın.

Azar azar elenmiş un ile kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Sırasıyla krema, kayısı esansı ve doğranmış kayısıları ilave edin. Yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Önce çırpılmış yumurta aklarına sonrada ince çekilmiş antep fıstığı içine bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Renkli kek kağıtlarına paylaştırın. Servis yapın.

lezzet.com.tr
 

Ekli dosyalar

  • kuru_kayisili_toplar_1.jpg
    kuru_kayisili_toplar_1.jpg
    85,2 KB · Görüntüleme: 67

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.918
Puan
113
Konum
İstanbul
İçinde kakaoda olması lazım aslında resimde koyu renk gözüküyor ama tarifi beğendim denenebilir :eek:
 

Sivasin gülü

Daimi Üye
Katılım
23 Ekim 2010
Mesajlar
814
Tepki
860
Puan
93
Konum
Benim kaybettiklerim yoktur, vazgectiklerim vardir
[sadiye]Kuru kayısılı toplar

attachment.php


Kuru kayısılı toplar malzemeleri

  • 200 gr margarin
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 damla kayısı esansı
  • 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 2 yumurta

Üzeri için

  • 2 yumurta akı
  • İnce çekilmiş antep fıstığı içi
  • Kuru kayısılı toplar hazırlanışı
Yumurtaları mikserle iki misli oluncaya kadar çırpın. Margarini oda ısısında yumuşatıp ekleyin ve birkaç dakika daha çırpın. Pudra şekerini ilave edip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Karışımı hamur yoğurma kabına alın.

Azar azar elenmiş un ile kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Sırasıyla krema, kayısı esansı ve doğranmış kayısıları ilave edin. Yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Önce çırpılmış yumurta aklarına sonrada ince çekilmiş antep fıstığı içine bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Renkli kek kağıtlarına paylaştırın. Servis yapın.

lezzet.com.tr

Nefis gözüküyor canim. ellerine, emegine saglik.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst