Kuru kayısılı toplar
Kuru kayısılı toplar malzemeleri
Üzeri için
Azar azar elenmiş un ile kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Sırasıyla krema, kayısı esansı ve doğranmış kayısıları ilave edin. Yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Önce çırpılmış yumurta aklarına sonrada ince çekilmiş antep fıstığı içine bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Renkli kek kağıtlarına paylaştırın. Servis yapın.
lezzet.com.tr
Kuru kayısılı toplar malzemeleri
- 200 gr margarin
- 1 su bardağı pudraşeker
- 3.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı krema
- 1 damla kayısı esansı
- 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
- 2 yumurta
Üzeri için
- 2 yumurta akı
- İnce çekilmiş antep fıstığı içi
- Kuru kayısılı toplar hazırlanışı
Azar azar elenmiş un ile kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Sırasıyla krema, kayısı esansı ve doğranmış kayısıları ilave edin. Yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Önce çırpılmış yumurta aklarına sonrada ince çekilmiş antep fıstığı içine bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Renkli kek kağıtlarına paylaştırın. Servis yapın.
lezzet.com.tr