incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler :
16 dilim bayatlamış tost ekmeği
4oo ml. süt
1oo ml. krema
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1/3 çay kaşığı tarçın
1,5 çay bardağı kuru üzüm
15 adet kuru kayısı
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı
Fındık büyüklüğünde tereyağı
üzerine ;
1oo ml krema
80 gr. bitter çikolata
1 çay kaşığı tereyağı
pudra şekeri
Yapılışı :
Ekmekleri dörder dörder üst üste koyarak enine beş parçaya ve bu parçaları ayırmayıp boyuna dört parçaya kesiyoruz. Bu şekilde küp şeklinde ekmeklerimiz oluyor... Ekmekleri yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine dizerek 200 derecede ısıtılmış fırında iyice kurutarak hafif kızartıyoruz. Fındık büyüklüğündeki tereyağıyla yağladığımız 28 cm. lik tart kalıbına ekmekleri elimizle düzelterek koyuyoruz. Ardından zar büyüklüğünde doğradığımız kayısıları ,ayıklayıp sıcak suda 5 dakika dinlendirdiğimiz üzümleri ve cevizleri üzerine serperek elimizle alt üst ediyoruz.
.
.
..................................
Ayrı bir kapta yumurtalar ve şekeri mikser yardımıyla çırptıktan sonra kremayı ,sütü ,vanilyayı ve tarçını ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Bu karışımı ekmeklerin üzerine dökerek ,bu kabı içini kaynar su ile doldurduğumuz fırın tepsisinin içerisine oturtuyoruz. Bu şekilde önceden 200 derecede ısıttığımız fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp hafif soğuması için bekletiyoruz. Bu sırada benmari usulü erittiğimiz çikolata ile krema ve tereyağını karıştırarak çiolatalı sos hazırlıyoruz. Sosu ocaktan alıp soğutuyoruz. Pudingi dilimledikten sonra üzerine pudra şekeri serperek çikolatalı sos döküp servis yapıyoruz.
ALINTI
16 dilim bayatlamış tost ekmeği
4oo ml. süt
1oo ml. krema
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1/3 çay kaşığı tarçın
1,5 çay bardağı kuru üzüm
15 adet kuru kayısı
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı
Fındık büyüklüğünde tereyağı
üzerine ;
1oo ml krema
80 gr. bitter çikolata
1 çay kaşığı tereyağı
pudra şekeri
Yapılışı :
Ekmekleri dörder dörder üst üste koyarak enine beş parçaya ve bu parçaları ayırmayıp boyuna dört parçaya kesiyoruz. Bu şekilde küp şeklinde ekmeklerimiz oluyor... Ekmekleri yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine dizerek 200 derecede ısıtılmış fırında iyice kurutarak hafif kızartıyoruz. Fındık büyüklüğündeki tereyağıyla yağladığımız 28 cm. lik tart kalıbına ekmekleri elimizle düzelterek koyuyoruz. Ardından zar büyüklüğünde doğradığımız kayısıları ,ayıklayıp sıcak suda 5 dakika dinlendirdiğimiz üzümleri ve cevizleri üzerine serperek elimizle alt üst ediyoruz.
.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
.
..................................
Ayrı bir kapta yumurtalar ve şekeri mikser yardımıyla çırptıktan sonra kremayı ,sütü ,vanilyayı ve tarçını ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Bu karışımı ekmeklerin üzerine dökerek ,bu kabı içini kaynar su ile doldurduğumuz fırın tepsisinin içerisine oturtuyoruz. Bu şekilde önceden 200 derecede ısıttığımız fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp hafif soğuması için bekletiyoruz. Bu sırada benmari usulü erittiğimiz çikolata ile krema ve tereyağını karıştırarak çiolatalı sos hazırlıyoruz. Sosu ocaktan alıp soğutuyoruz. Pudingi dilimledikten sonra üzerine pudra şekeri serperek çikolatalı sos döküp servis yapıyoruz.
ALINTI