Kuru Yemişli Baharatlı Kraker

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.551
Puan
113
Konum
Kocaeli
firinlanmis-baharatli-kraker-1-720x450.png


MALZEMELER

2 paket kraker
200 gram haşlanmış nohut
200 gram yer fıstığı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
15 DAKİKA

Püf noktası:

Haşlanmış nohutların kabuklarını, iki adet kağıt havlu arasında hafifçe ovalayarak çıkarttıktan sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz kuru yemiş ve baharatları ekleyebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Krakerleri küçük parçalar halinde kırın.

Haşlanmış nohut, kabuksuz yer fıstığı, tuz, toz kırmızı biber ve ayçiçek yağı ile harmanlayın.

Yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine kuru yemişli kraker karışımını yayın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar fırınlayın.
Ilındıktan sonra ağzı kapalı bir kapta muhafaza edin ve sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst