Kuş üzümlü havuçlu kek
3 adet yumurta
2,5 bardak un
1 çay bardağı süt
1 bardak şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet havuç
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
Kreması için
2 adet yumurta akı
1 bardak pudra şekeri
Yapılışı:
Yumurtalar şeker ile çırpılır. Havuçlar rendelenir az sıvı yağda hafifçe çevrilir. Un elenerek bütün malzemeler derince bir kapta karıştırılır. Kek hamuru yağlanmış dikdörtgen veya kare bir tepsiye dökülerek 170 derecelik fırında pişirilir. Pişen kekimiz soğuduktan sonra parçalara kesilir. Krema için yumurta akları iyice çırpılır, köpük haline gelince pudra şekeri ilave edilerek kek parçalarına sürülerek servis edilir.
Alıntıdır..