Kuş Üzümlü Kurabiye
Kalori : 280 k/cal (1 porsiyon)
Pişirme süresi : 20 dk.
Malzemeleri
• 3 Su Bardağı Un
• 1 Fincan Kuş Üzümü
• 1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
• 1 Çay Bardağı Toz Şeker
• 1 Çay Bardağı Süt
• 100 Gr Margarin
• 1 Paket Vanilya
• 1 Paket Kabartma Tozu
Hazırlanışı
Derince bir kaba tüm malzemeleri koyun. Malzemeleri iyice ezin. Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı) ilave ederek yumuşakça bir hamur elde edin.10 dakika hamuru diniendirin.Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın. Kurabiye hamurlarını tepsiye dizin. 200 derecede önceden ısıtılmış firında pişirin.Soğutup servis yapın.
Alıntı
Kalori : 280 k/cal (1 porsiyon)
Pişirme süresi : 20 dk.
Malzemeleri
• 3 Su Bardağı Un
• 1 Fincan Kuş Üzümü
• 1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
• 1 Çay Bardağı Toz Şeker
• 1 Çay Bardağı Süt
• 100 Gr Margarin
• 1 Paket Vanilya
• 1 Paket Kabartma Tozu
Hazırlanışı
Derince bir kaba tüm malzemeleri koyun. Malzemeleri iyice ezin. Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı) ilave ederek yumuşakça bir hamur elde edin.10 dakika hamuru diniendirin.Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın. Kurabiye hamurlarını tepsiye dizin. 200 derecede önceden ısıtılmış firında pişirin.Soğutup servis yapın.
Alıntı