LiLi
Daimi Üye
Cup=250 mllik bir bardak Su bardağı ise:=200mllik bir bardak..
Malzemeler :
2 yumurta
2 cup şeker
1 cup kaynar su
1 cup süt
1/2 cup sıvı yağ
1+ 3/4 cup un
3/4 cup dark-koyu kakao (Altınmarka)
1.5 çay kaşığı karbonat
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanilya aroması
**Püf! : Kakao seçiminiz direkt olarak bu kekin tadını etkileyecektir.Çünkü olay bu kekte tabir-i caizse kakaoda bitiyor.Özellikle markayı belirttim ki ben devamlı bu markayı kullanıyorum ve çok memnunum.Aldığım sonuçlara göre yaptıklarımda kakaoyu hissetmemi sağladığını söyleyebilirim.Ayrıca keki ertesi gün kullanmanız her kekte olduğu gibi bu kektede lezzet ve nemlilik farklılığı yaratıyor
Kuru malzemeleri bir tarafta ıslak malzemeleri bir tarafta çırpın.Birbirine karıştırın ve düşük hızda 2 dakika kadar çırpın.
Yağladığınız kalıplarınıza harcı paylaştırın.Ben yaklaşık daha kalın patlar için 16-18 cmlik 2 kalıpta pişirip onlarıda ikiye böldüm.Tarifte 2 adet 20 cmlik kalıp belirtilmiş ve patlara ayırmadan kullanılmıi tercih sizin..
180 derecede 30-35 dakika pişirin..
Bu aşamadan sonra ben pasta yapmaya koyuldum..
Dışı için : 2 poşet (bir kutu) krem şanti + 1,5 su bardağı süt
İçi için : 1 paket cappucinolu cremole + 2.5 su bardağı süt
Kekleri pişirdikten ertesi günü iki pata ayırın.Aralarına cremolelerden sürün,en sonunda çırpıp soğuttuğunuz kremşantiyle sıvayın.
Sıvama konusunda püf : Pastanızı bir kez sıvadıktan sonra artan krem şantiyle beraber buzdolabına kaldırıp min. 25 dakika bekletip tekrar çıkarıp sıvarsanız daha mükemmel sonuçlar elde edersiniz.
Üzeri için : 50 gr sütlü çikolatayı benmari usülü eritin,1.5 yemek kaşığı sütü ekleyip iyice karıştırın.Bir kenara alıp ılıtın.Sıcakken dökerseniz krem şantiyi eritir.Ilındıktan sonra üzerinde bir kaşık yardımıyla dilediğiniz şekilde çizgiler oluşturun.
Pastanızı buzdolabına kaldırın ve üst süslemesi iyice donduktan sonra servise çıkarın..
Alıntı :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.