lady_pacino
Aktif Üye
bir adet şeker hamuru(ben çikolata aromalı olanını tercih ettim)1 tane pandispanya
İsteğe göre gıda boyası
Yenilebilir boncuklar
Yenilebilir pirinç kağıdına basılmış fotoğraf
Arasınaastacı kreması ve mevsim meyveleri ben muz kullandım
üzerine:krem şanti
keki ıslatmak içn vişne suyu
YAPILIŞI
önce pandispanyayı katlarına düzgünce ayırıp vişne suyu ile ıslatıyoruz.Akabinde pastacı kremamızı hazırlıyoruz.
Yapılışı:250 gr süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyalım ve devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim. Arzu ederseniz piştikten hemen sonra içerisine kıvam vermesi için çok az margarin ilave edip karıştırabilirsiniz. Ama ben margarin kullanmayı tercih etmiyorum.
arasına kremayı düzgünce sürüp meyvelerimiz koyuyoruz.kaplaması için ince bir kat krem şanti sürüyoruz(çünkü şeker hamuru fazla ıslaklık sevmezpastamız bu şekilde dolapta beklerken bizde bi yandan şeker hamurunu hazırlıyoruz,hamuru bi müddet yoğurup yumuşatıyoruz silpat üzerinde büyükçe açıyoruz fakat ince çok ince olamamalı yoksa çatlama yapar.düzgünce pastamızın üztüne yerleştiriyoruz.şeker hamuruna resmi transfer etmek için glikoz kullanabilir yoksa çok ince bi kat bal sürüp resmi yapışırıyoruz ve gerisi resimde gördüğünüz gibi süsleniyor.(yapıştırma işlemi su ile denenmez hamur erir çünkü)
İsteğe göre gıda boyası
Yenilebilir boncuklar
Yenilebilir pirinç kağıdına basılmış fotoğraf
Arasınaastacı kreması ve mevsim meyveleri ben muz kullandım
üzerine:krem şanti
keki ıslatmak içn vişne suyu
YAPILIŞI
önce pandispanyayı katlarına düzgünce ayırıp vişne suyu ile ıslatıyoruz.Akabinde pastacı kremamızı hazırlıyoruz.
Yapılışı:250 gr süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyalım ve devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim. Arzu ederseniz piştikten hemen sonra içerisine kıvam vermesi için çok az margarin ilave edip karıştırabilirsiniz. Ama ben margarin kullanmayı tercih etmiyorum.
arasına kremayı düzgünce sürüp meyvelerimiz koyuyoruz.kaplaması için ince bir kat krem şanti sürüyoruz(çünkü şeker hamuru fazla ıslaklık sevmezpastamız bu şekilde dolapta beklerken bizde bi yandan şeker hamurunu hazırlıyoruz,hamuru bi müddet yoğurup yumuşatıyoruz silpat üzerinde büyükçe açıyoruz fakat ince çok ince olamamalı yoksa çatlama yapar.düzgünce pastamızın üztüne yerleştiriyoruz.şeker hamuruna resmi transfer etmek için glikoz kullanabilir yoksa çok ince bi kat bal sürüp resmi yapışırıyoruz ve gerisi resimde gördüğünüz gibi süsleniyor.(yapıştırma işlemi su ile denenmez hamur erir çünkü)