Labirent - 23 Aralık (Timuçin Esen ,Meltem Cumbul)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.920
labirent2011.jpg

Labirent

Yönetmen Tolga Örnek
Senarist Tolga Örnek
Yapımcı Tolga Örnek ,Murat Dörtbudak

Oyuncular
Timuçin Esen ,Meltem Cumbul ,Sarp Akkaya ,Rıza Kocaoğlu ,Ozan Bilen ,Umut Kurt ,Erdal Küçükkömürcü ,Melike Güner ,Yurdaer Okur ,Altan Gördüm

Gösterim Tarihi 23 Aralık 2011

İstanbul'da kalabalık bir caddede büyük bir patlama meydana gelir. 30'u Amerikalı, 5'i İngiliz, 95 kişi ölür. Bu katliam Türkiye'den Londra ve Washington'a şok dalgaları halinde yayılır. Yeni kurulmuş olan bir terör örgütü saldırıyı üstlenir.

Bu patlama yalnızca bir başlangıçtır.

Labirent, bölgedeki tek demokratik Müslüman ülke olan Türkiye'yi kaosa sürükleyecek ve Orta Doğu'daki hassas dengeleri bozacak ikinci ve daha acımasız bir saldırıyı önlemek amacıyla Türk İstihbaratı tarafından yürütülen operasyonun kod adıdır. İlk saldırıdan sonra Türkiye, teröristler ve Türk, Amerikan ve İngiliz istihbarat teşkilatlarının savaş alanı haline gelir. İstanbul'dan Mardin'e, Frankfurt'tan Kuzey Irak'a uzanan bu mücadelede herkesin kendine ait bir gündemi vardır.

Hikâye, bir grup Türk istihbaratçısının ve onların terörist örgütü durdurma çabaları üzerine kuruludur. Bu grup Fikret ve Reyhan adlı iki istihbaratçı tarafından yönetilir. Fikret, hayatında işinden başka hiçbir şeyi olmayan yalnızlığı seçmiş bir istihbaratçıdır. Reyhan ise ülkenin en iyi istihbaratçılarından biri olmasının yanında aile hayatıyla kariyeri arasındaki dengeyi korumaya çalışan bekâr bir annedir. Fikret açıkça dillendiremese de ikisinin ortak mücadeleleri ve yaşadıkları zorluklar onları biraraya getirir

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.920
695870752647.jpg

Labirent sınıfı geçti

Bu cuma vizyona girecek olan 'Labirent' filmi, sinema eleştirmenlerinden geçer not aldı. Yönetmen Tolga Örnek'in iyi bir iş çıkardığı konusunda hemfikir olan sinema eleştirmenleri, oyunculukları da çok başarılı buldu

Başrollerini Meltem Cumbul'la Timuçin Esen'in paylaştığı, Tolga Örnek'in yönettiği 'Labirent' filminin basın gösterimi önceki gün yapıldı. İki Türk istihbaratçısının Türkiye'yi kaosa sürükleyecek acımasız bir saldırıyı önlemek için verdikleri mücadeleyi anlatan film, sinema eleştirmenlerinin beğenisini kazandı. Tolga Örnek'in senaryosunu da kaleme aldığı film, bu cuma vizyona girecek. İşte sinema eleştirmenlerinin 'Labirent'le ilgili görüşleri:

ATİLLA DORSAY
GİŞEDE İŞ YAPABİLİR
Güzel bir ajan filmi ama Tolga Örnek'in daha önceki filmleri gibi kişisel ve sanatsal bir film değil. Daha çok ısmarlama bir iş gibi geldi bana. Ama vaatlerini yerine getiren, rahatça seyredilebilen bir film. Oyunculukları iyi buldum. Hepsi çok iyi. Herhalde gişede iş yapar. Tolga Örnek bize o kadar güzel filmler verdi ki, bu o çapta değil.

BURAK GÖRAL
TEMİZ BİR İŞÇİLİK VAR
Kötü bulmadım. Tolga Örnek'in işlerini beğeniyorum genelde. Düzgün ve temiz bir işçilik kullanıyor. Burada da en çok o hoşuma gitti. Bir de inandırıcı olması için ekstra çaba harcanmış ki, bizde böyle şeyler çok zor oluyor. Film; Türkiye'de ajanlık yapmanın stratejik olarak da, konum olarak da ne kadar zor olduğunun altını çizmekten geri kalmıyor.

ALPER TURGUT
TOLGA ÖRNEK BU İŞİ ÖĞRENDİ
Maceralı, hareketli bir film. Bence olmuş. Ama iki bölümlük bir televizyon dizisine benzemiş. Filmde güzel mesajlar var ama aynı zamanda her şey şiddetle çözülebilirmiş gibi gösterilmiş. Oyunculuklar iyi. Filmde klişeler de var ama onun dışında Tolga Örnek bu işi öğrendi. İyi bir iş, izlenebilir.
Sabah

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar