Labneli Pratik Pasta

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.495
Puan
113
Konum
İstanbul

1dbBVb.jpg


Hazır ürünlerle yapılan tarifler : Labneli Pratik Pasta

1 tane kakaolu hazır pandispanya
1 paket hazır cheesecake tozu
2,5 su bardağı süt
300 gr. labne peyniri
1 tane vanilya esansı

Üzeri için : Kakao, hindistancevizi, kalp süsleme çikolataları, pasta süslemede kullanılan boncuk şeker

Yapılışı
Önce kremayı hazırlayın.
Cheesecake tozunu süt ve vanilya esansıyla köpürtün.
Koyu kıvama geldikten sonra labne peynirini ekleyip kenara alın.

Pandispanyanın katlarını masaya koyup 18 cm'lik kelepçeli kek kalıbını kullanarak yuvarlaklar çıkarın. Kenarlardan artan parçaları da pastanın üzerine koymak için bonbon yapacağız. Bunun içinde artan kekleri robottan geçirin ve içine elde rahatça yuvarlayabilecek kıvama gelene kadar iç kremadan koyup karıştırın (Ben 1 yemek kaşığına yakın koydum sanırım) Bu hamurdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve hindistancevizine bulayın. Bu bonbonları pasta servisine kadar buzdolabında bekletin.

Pasta için birinci pandispanya tabanı kelepçeli kalıba yerleştirip hazırladığınız kremanın yarısından fazlasını bu katın üzerine yayın. Sonra diğer kek tabanını koyup kalan kremayı üzerine sıvayın. En son süzgeçle kakao serpip en az 1 saat buzdolabında bekletin. Ben fazla bekletemedim servis etmem gerekiyordu :) O yüzden 15-20 dakika kadar sonra kelepçesinden çıkarıp üzerine bonbonları dizdim ve boncuk şekerlemeleri serpiştirdikten sonra da kalp çikolataları yerleştirdim.

Not : İsteğe göre ara katına vişne ya da uyacağını düşündüğünüz başka malzemeler koyabilirsiniz


Bunları kullandım
Zd6p3A.jpg

 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
65.149
Tepki
55.213
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Ellerine saglık bacımm döktürmüşsün yine
Görüntü mikimmel .:hhhhhh:
+Rep :hihi: :cay:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst