Lahana Çorbası Diyeti

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
Hızlı kilo vermenin hiç de iyi birşey olmadığı, hızlı verilen kilonun hızlı alınacağı, hızlı verilen kilonun vücutta deformasyona, sarkmalara yol açacağı, çok az yiyerek yapılan diyetler bırakılır bırakılmaz yemeklere saldırma riskinin büyük olduğu (bakınız Survivor yarışması:) gibi gerçekleri hatırlatarak başlıyorum. Ama nedense kısa sürede birkaç kilodan kurtulmak isteyen bir kişi, bu söylenilenlere çok kulak asmaz; çünkü hedefe kitlenmiştir. Belki gerçekten sadece birkaç kilo fazlası olan için, bir hafta çok az kalori almak büyük tehlike teşkil etmez. Hatta buna bir detoks olarak bakılabilir. Ama lütfen, fazla kiloları gerçekten fazla olanlar, bu gibi şok sayılabilecek diyetlere itibar etmesin. Faydası zararından çok olabilir.
Lahana çorbası diyeti, bu tarz diyetlerin en bilineni muhtemelen. Ender Saraç sağolsun, beynimize kazıdı resmen. Diyet şu şekilde:
1. gün: Muz haricinde istediğiniz tüm meyvelerden, istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. İstediğiniz kadar lahana çorbası içebiliyorsunuz. Bunun dışında, tabii ki su ve şeker eklenmemiş çaylar da serbest…
2. gün: Çiğ veya pişmiş tüm sebzelerden ve tabii ki lahana çorbasından istediğiniz kadar yiyip içebiliyorsunuz. Mümkün olduğunca yeşil yapraklı sebzeleri seçmeye çalışın ve kuru fasulyeden, bezelyeden ve mısırdan uzak durun. Akşam yemeğinde kendinizi bir büyük haşlanmış patates üzerine koyduğunuz bir minik parça tereyağı ile ödüllendirebilirsiniz. Ama meyve yok.
3. gün: 1. ve 2. günleri karıştırın. Haşlanmış patates haricinde, istediğiniz meyve ve sebzeleri yiyebilirsiniz. Hem de lahana çorbası eşliğinde:)
4. gün: Sırınırsız lahana çorbası. En fazla 8 adet muz ve istediğiniz kadar yağsız süt. Bu günü, tatlı ihtiyacnızı azaltmak için düşünmüşler.
5. gün: 280-350 gram arası biftek ve 6 tane çiğ domates yiyebilirsiniz. En az 6 bardak su içmeniz gerekiyor ki, vücudunuzdan ürik asit atılsın. En azından bir kere lahana çorbanızı için. Biftek yerine, haşlanmış ya da pişmiş tavuk da yiyebilirsiniz (mutlaka derisiz olacak). 6. gün de biftek yenileceğinden, bu iki günden birinde, biftek yerine balık da yiyebilirsiniz (kızarmamış balık olacak.)
6. gün: Et ve sebze yiyebilirsiniz. Patates haricinde tüm sebzeler serbest, ayrıca eti de istediğiniz kadar yiyebilirsiniz (mesela 2-3 dilim biftek). Yeşil yapraklı sebzeler yine favorimiz. En azından bir kere lahana çorbanızı da için.
7. gün: Kahverengi pirinç, şekersiz meyve suları ve sebzeler. Karnınızı lahana çorbası ve sebzelerle doldurmaya çalışın. Kahverengi pirinci de yağsız olarak bir tabak yiyebilirsiniz.
Gelelim çorbanın tarifine.
Malzemeler:
- Yarım baş lahana (eğer büyükse)
- 6 tane taze soğan
- 2 yeşil biber
- 3-4 adet domates (isterseniz daha da fazla)
- 3 havuç
- 300 gram kadar mantar
- 1 kereviz
- Tuz, karabiber, biber, maydonoz, köri, sarımsak, vs.
- İsterseniz et/tavuk suyu tableti
Bu arada, yabancı kaynaklarda, çorbanın içine bir paket de hazır çorba harcı ekliyorlar. Ama Türk kaynaklarda bu kesinlikle yasak:) Hatta Ender Saraç et/tavuk tabletine de izin vermiyor. O bolca zerdeçal ve zencefil koyun diyor. Ben seneler önce bir kere dediğini yapmaya çalışmıştım. Her iki baharattan da birer tatlı kaşığı koymuştum. Sonra inanın boğazımdan bile geçmedi çorba, bırakın 7 gün içmeyi. Koskoca tencere çorbayı dökmek zorunda kalmıştım. O yüzden siz siz olun, zencefil ve zerdeçali azar azar ekleyin.
Soğanı tencereye koyup, bir kaşık yağda soteleyin. Eğer çorbayı püre yapacaksanız, sebzeleri minik minik doğramanıza çok da gerek yok. ama püre yapmayacaksanız, tüm sebzeleri minik minik doğrayıp tencereye atın. İstediğimiz baharatları da eklyin. Üzerine 12 su bardağı su ekleyin ve kısık ateşte uzun süre pişirin.
Diyet sırasında, günde en az 4 bardak su içmeniz gerekiyor. Çorbayı içebildiğiniz kadar için, karnınızı aç bırakmayın. Çorbayı istediğiniz baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz, aynı şekilde sebzeleri de… Ben hep istemiş olmama rağmen, bu yaşıma kadar bu diyeti hiç yapmadım. Ya siz? Yapıp da iyi sonuç alan var mı?
Lahana çorbası diyeti ile hamilelik kilolarını veren bir televizyon yıldızı Jaime Pressly (My Name is Earl’den hatırlarsınız belki.). Lahana çorbası diyetini toplam iki kere uygulamış, ama ayrıca günde iki saat spor yapmış, özel hoca tutmuş. Hatta doğumdan 10 gün sonra spora başlamış (O da bizim Ebru Şallı kafasında demek ki.).

alıntıdır

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar