Lahana Sarması

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
attachment.php


Malzemeler:

1 adet orta boy lahana
İçi:
300g kıyma
4 büyük baş kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
yarım yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı

Ayrıca:
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı domates salçası
kaynamış su
hazırlanması:

1. Lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartın. yapraklarını tek tek ayırın.

2. Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek -3 partide- kaynatın. daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın.

3. Sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. çıkan damarları -sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye- tencerenin tabanına yayın. yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyun. yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra öbür kenarı da büküp rulo şeklinde tamamen sarın. -sert kısımlar bazen bükülmeyebilir ama sorun değil, yine de içi taşmıyor-

4. Tüm sarmaları tencereye dizin. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün. ayrıca sarmalarla yüze yüz gelecek biçimde kaynamış su ekleyin. üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın. (böylece sarmalar üste çıkamaz). su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika)
Afiyet Olsun!!
 

Ekli dosyalar

  • 2.jpg
    2.jpg
    54,1 KB · Görüntüleme: 157

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Evet ya peşpeşe ne güzel tarifler bunlar böyle hepside en sevilen şeyler valla yiyenler çok şanslı ellerine sağlık
 

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
ellerine sağlık çok leziz görünüyor iştah açıyor valla. lahana c vitamini yönünden zengin bi besinmiş hatta portakaldan daha fazla c vitamini içeririyormuş.
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
Bayılırım şahım lahana sarmasına teşekkürler:cikolata:
Bende çok severim:elif:
Sahim ne yaptin sen ya, sevdigim herseyi eklemissin bugün. :1:
:utandim:Ehh bombayı patlatmak için müsait bir zaman bekliyordum,o gün bugünmüş-kop
Evet ya peşpeşe ne güzel tarifler bunlar böyle hepside en sevilen şeyler valla yiyenler çok şanslı ellerine sağlık
Sizde gelseniz yeseniz ah ne güzel olurdu yaaa:uzgun:
ellerine sağlık çok leziz görünüyor iştah açıyor valla. lahana c vitamini yönünden zengin bi besinmiş hatta portakaldan daha fazla c vitamini içeririyormuş.


Ben turşusunu da çok severim.
Birde lahananın üzerine sarımsaklı yoğurt ilede yemeye bayılırım.
Ay felim avucunu yala olurmu bacım,bebişe bir şey olmasın sonra:ne:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst