Lahana Sarması
Malzemeler:
1 büyük boy beyaz lahana
1 soğan
2 bardak pirinç
500 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça (biber veya domates fark etmez)
7-8 dal maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tutam toz kırmızı biber
2 çay kaşığı kuru nane
1 bardak su
2 tutam tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Soğanı ince ince doğrayıp kıyma ve pirinçle karıştırın. Salçayı ılık suda eritip üzerine dökün. Maydanozları kıyıp tüm baharatlarla birlikte harca ilave edin. Yarım su bardağı su koyup karıştırın.
En büyük boy lahananın kök kısmını ayırıp ikiye bölün ve tuzlu suda yapraklar yumuşayana kadar haşlayın.Yaprakların üzerine harcı koyup sarmaları sarın. Haşladığınız ancak sert olan yaprakları tencerenin dibine dizin. Dolmaları tencereye dizip yarım su bardağı suyu, zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyin. Suyu kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra hafif ateşte iyice pişirin.
Hafif soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Milliyet
Malzemeler:
1 büyük boy beyaz lahana
1 soğan
2 bardak pirinç
500 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça (biber veya domates fark etmez)
7-8 dal maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tutam toz kırmızı biber
2 çay kaşığı kuru nane
1 bardak su
2 tutam tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Soğanı ince ince doğrayıp kıyma ve pirinçle karıştırın. Salçayı ılık suda eritip üzerine dökün. Maydanozları kıyıp tüm baharatlarla birlikte harca ilave edin. Yarım su bardağı su koyup karıştırın.
En büyük boy lahananın kök kısmını ayırıp ikiye bölün ve tuzlu suda yapraklar yumuşayana kadar haşlayın.Yaprakların üzerine harcı koyup sarmaları sarın. Haşladığınız ancak sert olan yaprakları tencerenin dibine dizin. Dolmaları tencereye dizip yarım su bardağı suyu, zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyin. Suyu kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra hafif ateşte iyice pişirin.
Hafif soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Milliyet