Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Krep İçin
- 1.5 su bardağı un
- 4 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
İçi İçin
- 10 lahana yaprağı
- 1 havuç havuç
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 dal maydanoz
- 200 gram kaşar peynir
- 2 çay kaşığı karabiber
- Zeytinyağı
Yapılışı,
- Lahana yapraklarını haşlayın, ince ince kıyın.
- Havuçları rendeleyin.
- Lahana ve havuçları 5 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin. Kıyılmış maydanoz ve kaşar peynirini de ilave edin.
- Yumurta, süt, tuz ve ayçiçeği yağını karıştırın. Ardından unu yavaş yavaş ekleyip hiç topak kalmayana kadar karıştırın. Mikser de kullanabilirsiniz.
- Teflon tavayı hafifçe yağlayıp birer kepçe hazırladığınız krep hamurundan ekleyip iki tarafını da hafif altın rengi alana kadar pişirin.
- Kreplerin içine hazırladığınız iç karışımı ekleyip rulolar hazırlayın. Ardından ruloları kalın dilimler halinde kesin.
- Ruloları dik halde yağlı kâğıt konulmuş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ekleyin. 5 dakika kadar fırına sürün.