Lahmacun

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
LAHMACUN.jpg


Lahmacun

HAMURU ICIN

1 kg un
1 paket yas maya
1 su bardagi sut
1 yemek kasigi seker
yarim cay bardagi sivi yag
ilik su

iC HARCI iCiN

500 gr kiyma
2 orta boy sogan
2 adet sivri biber
yarim demet maydanoz
2 orta boy domates
2 yemek kasigi domates salcasi
2 yemek kasigi biber salcasi
karabiber ve tuz

Hamurumuzu yumusak bir sekilde yogurduktan sonra mayalanmasi icin kenara alalim obur yandan ic harcimizi hazirlayalim kiymamizin icine soganimizi rendeleyelim domateslerimizi,biberlerimizi ve domateslerimizi ince ince kiydiktan sonra bir kere de robottan gectikten sonra kiymamizin icersine ekleyelim ve elimizle bir guzel yoguralim arkasindan salcalarimizi baharatlarimizi ekledikten sonra ic harcimiz hazir akici bir kivam almasi icin biraz da su ekleyelim.Mayalanan hamurumuzdan tatli tabagi buyuklugunde vaya arzuya gore yapip ic harcimizdan yaydiktan sonra elektirikli tencerede yada firinda pisirelim icersine domates,sogan maydanoz ve biber dilimleriyle sardiktan sonra afiyetle yiyelimmm.

Kaynak : mutfaktakizaman
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst